Élet-Stílus
Budapest, 2017. január 26.
Egy MD902 Explorer típusú helikopter a rendőrség új helikopterflottájának átadásán Budapest felett 2017. január 26-án. A rendőrség az öt MD902-es gépet kapott, ezek váltják le a Mi-2-es típusúakat. A korábban beszerzett MD500-asokkal együtt kilenc amerikai helikopter teljesít februártól szolgálatot a rendőrség flottájában.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Rogánt és Habonyt helikoptereztető cég ott sertepertélhet a második legnagyobb magyar reptér körül

24.hu
24.hu

2017. 08. 09. 09:58

Korábban a témában:

A budaörsi repülőtéren szállt le az a helikopter még tavaly ősszel, amelyen Rogán Antal és felesége utazott a migránsellenes (a migránsok kötelező betelepítése elleni kérdést feltevő) népszavazás napján – hogy aztán a kabinetminiszter először letagadja az utazást. De a budaörsi reptér nem csak erről híres. A ferihegyi reptér után ez az ország legjelentősebb repülési központja, a legnagyobb forgalmú kisgépes nemzetközi repülőtér hazánkban. Ez a szervszállítás légi központja, a budai kórházak innen érhetők el a legkönnyebben, de a rendőrség, a katasztrófavédők is használják.

És most perpatvar van a reptér körül.

A hvg.hu tudomására jutott, hogy a reptér tulajdonosa, a magyar állam (illetve az azt képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, MNV) kitenné a szűrét a reptér eddigi üzemeltetőjének, a Magyar Repülő Szövetségnek (MRSZ).

Az üzemeltetést ingyen végezte az MRSZ, az állami vagyonkezelő azonban durván 100 millió forintot akar behajtani a repülőszövetségen, lényegében a bérleti díjon megy a vita, ám a szövetségnek a reptérre fordított ráfordításait vitatják. Nemrég az állami vagyonkezelő képviselői, valamint a honvédelmi és a közlekedésért felelős nemzeti fejlesztési tárca illetékesei egy megbeszélésen azt közölték a repülőszövetség embereivel, hogy augusztus végéig hagyják el az MRSZ által évtizedek óta üzemeltetett budaörsi repteret – írja a portál.

A lap szerint az idő rövidsége miatt bajosan lehet majd új üzemeltetőt találni a zavartalan működéshez – bár úgy tudni, az állami vagyonkezelő jelezte, az első időben ő venné át a reptér üzemeltetését.

Ám hogy kié lehet az értékes üzemeltetési jog (bérleti díjat lehet szedni a reptér használóitól), hivatalosan nem tudni, de a keringő pletykák szerint szóba jöhet az a cég is, amelyiknek a gépével utaztak Rogánék lagziba, máskor, idén júniusban meg Habony Árpád vehette igénybe a cég szolgáltatását. A Fly-Coop Kft. vezetője, Jakab Tamás először részletesen mesélt a budaörsi reptérrel kapcsolatos terveikről a hvg.hu-nak, majd nyilatkozatát végül nem engedte megjelentetni, letiltotta annak közlését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.