Élet-Stílus

Állásra jelentkezett egy 9 éves fiú a NASA-hoz, és választ is kapott

24.hu
24.hu

2017. 08. 08. 10:22

Különös álláshirdetést tett közzé augusztus elején a NASA. Bolygóvédőt keresnek, ami persze nem azt jelenti, hogy üresedés van a Men in Black csapatában. A bolygóvédő csak nem a Föld, hanem a földönkívüli világ biztonságáért is felel. Egészen pontosabban azért, hogy emberi űrmissziók során ne juthassanak mikroorganizmusok sem a Földre, sem idegen égitestekre.

Fotó: NASA

A magát a „Galaxis Őrzőjének” tartó, kilenc éves Jack Davis azonban annyira fellelkesedett a hirdetésen, hogy azonnal jelentkezett az állásra. Az űrhivatalnak küldött levelében azt írta, hogy fiatal kora ellenére, több okból is alkalmasnak érzi magát a posztra: például mert a nővére szerint, ő valójában idegen. Megemlíti még, mennyi űrlényekkel kapcsolatos filmet és sorozatot látott, illetve azt is, hogy elég jó videojátékokban. A legfontosabb erénye azonban az, hogy bőven lesz ideje megtanulni úgy gondolkodni, ahogy egy idegen.

Fotó: NASA

James L. Green, a bolygótudományi osztály igazgatója személyesen válaszolt a levélre. Azt írta, nagyon örül, hogy egy annyira elkötelezett fiatalember jelentkezésének, mint amilyen Jack Davis. Hozzátette, hogy reméli, Jack szorgalmasan tanul majd, és egy napon valóban a hivatalnak fog dolgozni. Addig is meghívta a NASA-hoz a fiút, hogy nézzen kicsit körbe náluk.

(via IFLS)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.