Élet-Stílus

A Momentum megcélozta Orbán Viktort

Miután olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésükkel meghátrálásra késztették a kormánypártot, a hipszter hazafiak komolyabb célokat tűztek ki maguknak. Az igen találó „hipszter hazafiak” kifejezést a Politico brüsszeli szaklap használja legújabb, Momentumról szóló riportjában, amiben megjegyzik, stabil Orbán és a Fidesz támogatottsága, vezetnek a Jobbik és az MSZP előtt.

De a Momentum bizakodik, Fekete-Győr András elnök azt mondta, mivel Magyarország többet költ a profi sportra, mint a felsőoktatásra, az ő előnyükké a felső vezetők sportimádata válhat.

Céljuk nem kisebb, mint egy vállalkozó, összetartó és modern Magyarországot építeni a 21. század Európájában. Ráadásul úgy számolnak, hogy az elvándorolt magyarok nyolcvan százaléka hazatérne, ha itthon megfelelőek lennének a körülmények.

Természetesen a Politico cikkében is van Orbán–Fekete-Győr hasonlat, a Fidesz alapítója 1988-ban, a párt alapításakor 25 volt, két évre rá már a parlamentben ült öt százalékkal, 35 évesen meg már miniszterelnök volt.

De előkerül a semmiből jött pártja élén a francia elnöki székbe került Emmanuel Macron is.

Ezzel együtt a Momentum még csak alulról kapargatja a bejutást jelentő öt százalékot, az elmúlt héten pedig az ötfős elnökségből ketten felálltak.

Előkerül egy momentumos megoldás is a 2018-as választásokra, egy autómegosztó mobil app, amit akkorra fejlesztenek, hogy minél többen eljuthassanak szavazni.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik