Nekünk, magyaroknak a ramenről elsősorban a zacskós kínai leves, azon belül is a Vifon jut eszünkbe, amely szerintem a maga nemében a szemétkaja kategróia egyik királya. Én szinte mindig tartok magamnál egyet, mert vész esetén akár életet is menthet. A Vifonnak két nagyon erős érdeme van: olcsó és laktató. És itt nagyjából be is fejeződnek a leves erényei.
Ebből szemszögből nézve elég nehéz elképzelni, hogy egy ramen lehet akár jó, sőt, egyenesen zseniális is. Pedig az a helyzet, hogy már Budapesten is lehet kapni egészen finom, gazdag leveseket, viszonylag nagy választékban és nem is túl drágán.
A nagy ramenláz apropója: a Forbes 2016-ban az Ichiránt a világ legjobb levesének választotta, a rament készítő japán étterem pedig most nyitotta meg az első üzletét Tajpejben. A hongkongi EJ Insight szerint annak, aki meg szeretné kóstolni, hogy milyen a fukuokai étterem tonkotsu sertés ramenje, jelenleg is minimum egy órát kell várnia, mivel ennek a levesnek az elfogyasztása sem szokványos.
Az étterem külön ültetési rendszerrel és felszolgálási rituáléval üdvözli a vendégeket, akik a többiektől elszeparálva, bekötött szemmel fogyasztják el a fogást.
Az levesőrület egyébként megdöntött egy korábbi sorbanállási rekordot, akkor a lelkes tajvaniak egy múzeum kiállítása előtt voltak képesek kicsivel több mint 8 napot ácsorogni.