Valamilyen furcsa oknál fogva az amerikaiak feljogosítva érzik magukat, hogy megmondják az óceán túlfelén élőknek, hogyan kell helyesen készíteni a bacont.
Csak viccelünk. Nekik csak van egy véleményük a szalonna helyes elkészítéséről, ami merőben más, mint amit eddig tudtunk a helyes ételkészítésről.
A Ladbible elég hosszasan értekezik arról, hogy amerikai gasztrooldalak robbannak fel a hírtől, miszerint már az is hülyeség, hogy megsütjük a bacont. Igen, ezt állítják. Mi nem feszítenénk tovább az ön idegeit, így gyorsan a lényegre térünk:
Jó, ennyire nem egyszerű. Tehát az amerikai módszer szerint:
- Tegyük a bacont egy hideg serpenyőbe, majd borítsuk be vízzel, és főzzük nagy lángon.
- Amikor a víz forrni kezd, vegyük lejjebb a lángot.
- Hagyjuk, hogy ropogósra párolódjon/süljön a bacon.
- Fogyasszuk egészséggel.