Élet-Stílus

Ezeket edd a sörhöz, ne a 200 forintos pizzát

Komoly divat lett Magyarországon a street food, ami egyáltalán nem baj akkor, ha ezért tényleg valami különleges dolgot kapunk. Kis túlzással minden sarkon van már hamburgeres, vagy pizzéria, de azért érdemes jól megválogatni, hova térünk be sörözés előtt vagy után. Most ehhez próbálunk egy kis segítséget adni.

Zing Burger:

A Zing Burger most az egyik legismertebb hamburgerező Magyarországon. Mi egy Street Burgert ettünk marhahúsból, nem is akármilyenből. Angus hússal kértük, ami 300 forinttal drágább, mintha sima marhából adták volna, de jó választás volt.

A Street Burgeren sokat dobott a karamellizált hagyma és a cheddar sajt, raktak még bele egy kis uborkát, és persze ment rá a szokásos szósz: ketchup, mustár.

A burger mellé kértünk sült krumplit, ami pont annyira finom volt, mint amilyen jól néz ki ezen a képen.

Teljesen érthető az, hogy miért ez az egyik legismertebb burgerező itthon, nagyon jó íze volt, semmi nem lógott ki belőle, nem volt olyan érzése az embernek, hogy valami hiányzik belőle, vagy valami sok benne. Ez úgy jó, ahogy van.

Nyakleves:  

A Szimpla Kert mellett találtuk meg a Karavánt, ami egy kis Street Food udvar. Egyik lakókocsi után jön a másik, nem könnyű a választás, de mi valami magyarost is ki akartunk próbálni, ezért a Nyaklevesben kértünk egy cipóban tálalt gulyáslevest.

Vagyis nem is leves ez, inkább egy gulyás pörkölt, krumplival, hússal és répával. Nekem a répa kicsit sok volt benne, de ezen kívül csak jót lehet elmondani róla. A krumpli és a hús is puha volt, utóbbi különösen jó ízű. És ami még plusz pont, hogy a zsömle friss volt, ezért különösen jó volt kikanalazni belőle a gulyást.

 Lángos máshogy:

A lángosnál kevés jobb magyar felfedezés van és teljesen jó ötlet, hogy egy kicsit megpróbálunk csavarni a recepten és a hamburgerhez hasonlóan elkezdünk kísérletezni vele.

Mi is ezt tettük és a Lángos máshogy helyen ettünk egy Lángos Burgert. Ez abban különbözik, hogy ami a hagyományos burgernél a ”sima” zsemle, az itt lángostésztából gyúrt zsemle. Azt hiszem, ezt képen könnyebb illusztrálni.

A Lángos Burgert zöldfűszeres disznóhúspogácsából kértük, amire raktak reszelt sajtot, lilahagyma lekvárt, a hús alá pedig ment a juhtúró. Tökéletes streetfood.

The Street Buffet:

A tortilla is egy tipikus street food étel, menet közben állva, ülve, bárhogyan fogyasztható. Ezért is esett erre a választásunk, na meg azért, mert a disznó és a marha után szerettünk volna egy csirkés ételt is megkóstolni.

A menühöz kaptunk egy tortillát, egy adag chipset sajtszósszal és egy pohár sört, ezért pedig 2450 forintot fizettünk.

A sajtszósznak sajnos nem volt sok íze, kicsit vizesnek tűnt. A tortilla viszont teljesen jó volt, a csirke aranybarnára sült, a zöldségek frissek voltak benne. A legjobb dolog pedig ebben is, mint olyan sok ételben, a bacon volt, ami itt kis kockákra volt vágva és gyönyörűen meg volt sütve.

(Mázsár Tamás, kiemelt kép: Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik