Élet-Stílus

Világíts napfénnyel!(X)

Miért ne világítsunk lakásunk minden helyiségében napfénnyel? Még az ablaktalan szobákat is beragyoghatja a napfény VELUX fénycsatornával.

A házban, lakásban uralkodó fények is nagyban meghatározzák, mennyire érezzük otthon magunkat. Napunk aktív részében ez általában a napfényt jelenti – már ott, ahova elér. Hiszen szinte minden házban van olyan helyiség, mint a mosdó, a gardrób vagy épp egy folyosó, amely az épület belsejében helyezkedik el, messze a külső falaktól vagy a tetőtől, így nincs ablaka sem. Ide sosem jutna el a kellemes és egészséges napfény, hiszen még akkor is lámpával kell világítanunk, amikor kint hét ágra süt a nap.

Éppen az ilyen helyiségek bevilágításra adnak egyedülálló megoldást a VELUX fénycsatornák .

Nézd meg videónkat, ilyet még nem láttál!

A szerkezet rendkívül hatékony: a fény 98 százalékát továbbítja, s egyetlen beépített fénycsatorna akár 6 négyzetmétert is megvilágít. A fénycsatorna a természetes fényt a tetőn keresztül vezeti be oda, ahol szükség van rá, egy olyan lámpaként, amelyben a villanykörte maga a Nap. A természetes fény komfortossá teszi otthonunkat, amelynek így minden részében átélhetjük a napszakok változását.

A VELUX fénycsatorna nappal jobban bevilágítja a teret, mint egy elektromos izzó, viszont nem fogyaszt áramot, így a villanyszámlánk is kevesebb lesz. Így a beruházás alig 4-5 év alatt megtérülhet, ennek érdemes utánaszámolnod a velux.hu honlapon elérhető, könnyen kezelhető  VELUX fénycsatorna kalkulátorral.

A beépített fénycsatorna mindemellett a ház karakterét sem változtatja meg, hiszen kívülről egy tetőablak képét mutatja, a belső térben pedig egy esztétikus mennyezeti lámpára hasonlít. A VELUX fénycsatorna nagy előnye, hogy a beépítés után semmilyen karbantartást nem igényel.

További információk: velux.hu

Világíts napfénnyel!(X) 5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik