Akár szőrös, akár kopasz barackból sütnénk süteményt, sokszor komoly gondot okozhat az első lépés, a csúszós, lédús húsú gyümölcs meghámozása. Íme, egy egyszerű trükk, ami ezt a folyamatot felgyorsítja, és a végletekig leegyszerűsíti. Nem kell hozzá más, csak egy lábas forrásban lévő víz, egy tál jeges víz és természetesen egy kés.
Az első lépésként óvatosan vágjuk be a barackok alját X alakban. Vigyázzunk, hogy a kés ne menjen túl mélyre, épp csak a héjat vágjuk át.
A bevágott barackokat tegyük forró vízbe, úgy hogy teljesen elmerüljenek. Ha feljönnének a víz színére, egy fakanállal nyomjuk le, vagy forgassuk őket úgy, hogy minden oldalról egyaránt érje őket a hő. Minden barackot legalább negyven másodpercen át hagyjunk melegedni, vagy ha nagyon kemények, legfeljebb egy percig.
Ha minden jól ment, a bevágás mentén elkezdett felkunkorodni a gyümölcs héja. Ekkor egy kanállal gyorsan tegyük a jeges vízbe a gyümölcsöket, megint csak úgy minden oldaluk lehűlhessen. Ha a gyümölcsök elég gyorsan hűlnek le, a húsuk nem kezd el felpuhulni.
A lehűlt gyümölcsökről egyszerűen kézzel le lehet húzni akár a szőrös, akár a kopasz héjat, aztán jöhet a magozás és a darabolás!
Bónusz tipp: a módszer a paradicsomok meghámozására is tökéletesen alkalmas!
(via Popsugar)