Élet-Stílus

Ez az új chilipaprika szó szerint megölhet

Egy walesi növénytermesztő olyan új chilipaprikát nemesített, mely elfogyasztása esetén életveszélyes anafilaxiás sokkot okozhat – írja az Eater.

Mike Smith alkotása olyan csípős, hogy a paprikafajták erősségét mérő Scoville-skálán 2,48 millió az értéke. Ez sokkal durvább, mint az eddigi rekorder, a Carolina Reaper nevű paprikáé, mely átlagosan 1 569300-2 200000 között van. Hogy még jobban érzékeltessük, ez mennyire csípős: a könnygáz értéke a skálán 2 000000-5 300000 között lehet, egy átlagos jalapeño paprika pedig 2500-10 000 körül mozog.

A termesztő elmondta, eddig senki sem kóstolta a Dragon Breath Chilli (A Sárkány Lehelete) névre keresztelt paprikát, bár ő maga már a nyelve hegyéhez érintette.

Borzasztóan égetett, 10 másodpercig csak köpködtem utána

– nyilatkozta Smith, aki egyébként virágüzletét vezeti, és az új paprikát a Nottingham Trent Egyetem munkatársaival közösen kísérletezte ki. A cél egyébként nem az volt, hogy fogyasztásra alkalmas legyen, elsősorban gyógyítási céllal nemesítette a Sárkány Leheletét.

Sok ember allergiás az érzéstelenítőszerekre, számukra hasznos lehet, mert ha a bőrhöz ér, erőssége miatt teljesen lezsibbasztja azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik