Élet-Stílus

Most elérhető áron ehet végig Michelin-csillagos fogásokat

Május 18-21 között ismét megrendezik a Millenárison a Gourmet Fesztivált, ráadásul idén a hazai éttermek mellett a külföldi sztárséfek menüit is végig lehet kóstolni. Többek között áprilisban a World’s 50 Best Restaurants Awardson a világ legjobb női séfjének választott, Ana Roš hatfogásos vacsorájára is befizethetünk. Lesz street food, fine dining, desszert-szekció, és kivonulnak az ország legjobb borászatai, sörfőzdéi és pálinkaházai.

Sárközi Ákos
Fotó: Berecz Valter

Ahogy az elmúlt években, úgy most is kapott témát a fesztivál. A tavalyi év a Bocuse d’Or-ról és Széll Tamásról szólt, úgyhogy az éttermek halat és vadat vittek a Millenárisra,

most pedig a mangalicáé és az eperé a főszerep.

A Borkonyha bemutató menüje a fesztiválra.
Fotó: Berecz Valter

 

Több mint száz kiállító vonul ki (itt megtalál mindenkit), köztük a hazai négy Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx is. A tízezres vacsorák helyett akár elérhető áron próbálhatja ki bárki a mangalicás ételeiket. Hogy pontosan mivel készülnek a séfek, az egyelőre titok, csak egy-egy fogást mutattak be a csapatok a fesztivál sajtótájékoztatóján. Kivétel Palágyi Eszter és a Costes konyhája, Gerendai Károlyék ugyanis abszolút meglepetésnek szánják a menüt. Ami biztos, hogy Sárközi Ákosék a Borkonyhával préselt, mozaikos mangalicacsülköt és -körmöt készítenek pisztáciával, savanyított hagymával, céklával, mustármaggal, és szójaszószban pácolt karalábéval.

Palágyi Eszter és a Costes mangalicás menüje. A fesztiválon nem pontosan ezt, de hasonló fogást ehet majd a közönség.
Fotó: Berecz Valter

Az Onyx pedig egy indiai fűszerkeverékkel, garam masalával ízesített véres hurkakockákat és mangalica hasa alját sütnek vízitormával a Gourmet Fesztiválra. A Costes Downtown a sajtótájékoztatóra márványos réteggel bevont puncstortát sütött bazsalikom morzsával.

A Costes Downtown újragondolt puncstortája.
Fotó: Berecz Valter

Gourmet Fesztivál-infók

Időpont: május 18-21 (csütörtök: 17-00-23.00, péntek-vasárnap: 12.00-23-00)
Jegyárak:
Napijegy: 3900/fő
Bérlet: 7900/fő/4 nap
Ami még fontos, hogy akit érdekelnek a külön programok, az regisztráljon, mert a séfvacsorákra 40 fő jelentkezhet, és a workshopokon is korlátozott a létszám. Ezekért amúgy külön kell fizetni, úgyhogy senki ne úgy készüljön, hogy a belépőért cserébe végigeheti a Michelin-csillagos menüket.

A fine dining menüket egyrészt meg lehet majd kóstolni egész hétvégén, másrészt idén külön degusztációs menükre is be lehet fizetni. Egészen pontosan ötre, a fesztiválon főz majd a szlovén sztárséf, Ana Roš, a Michelin-csillagos Atelier Amaroa, legmenőbb magyar vidéki éttermek csapata (Anyukám Mondta, Gusteau, Kistücsök, Platán, Harrer Csokoládéműhely), Széll Tamás és a Stand25 konyhája és a magyar Michelin All Star (Borkonyha, Costes, Costes Downtown, Onyx) szintén összeáll egy vacsora erejéig. Lesznek workshopok, előadások, valamint Gerendai Károlyék idén díjátadóval zárják a fesztivált, a győztesek díjait Széll Tamás és a Bocuse d’Or csapata adja majd át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik