Élet-Stílus

Trükkök, hogy tovább tartson a szex

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2017. 04. 02. 21:00

Jobb túl hamar leállni, mint túl későn, ez az örök igazság a szexre különösen igaz. A legtöbb nő izgalmi szintjének eléréséhez általánosságban több idő szükséges, mint a férfiaknál. A férfi számára is a szeretkezés minden pillanata élvezetes lehet, nemcsak az, amikor bekövetkezik a magömlés és az orgazmus. Többféle technika is létezik, amit könnyen el lehet sajátítani, és megfelelő mennyiségű gyakorlással elérhető, hogy tovább tartson a szex.
Korábban a témában:

Egyik felsorolt technika sem garancia arra, hogy aki például pornónézéshez szoktatta magát, és ezzel együtt körülbelül két percig is alig bírja behatolással a szexet, akkor most a cikk elolvasásával megoldódik a gondja. Az előjátékot sem helyettesíti egyik technika sem, a szerelmi előjáték célja az összehangolódás, a maga rendkívül változatos módján alkalmas a szexuális izgalom folyamatos fokozására. Ez az, amivel a nő is, és a férfi is igazán hangulatba kerülhet.

A zsilipelés technikája

A zsilipelés, mint a magömlés visszatartásának technikája a taóból eredeztethető. A keletei kultúrák szexualitásra vonatkozó könyveit érdemes átlapozni – ezek ugye kivétel nélkül a magmegtartásra helyezik a hangsúlyt a férfiaknál, azzal a mottóval, hogy “szeretkezz sokszor és sokáig, de ritkán legyen magömlésed”.

A zsilipelés nem más, mint egyfajta pihentetés: a faroknak meg kell szokni a lassú és finom behatolást, és a gyors és határozott kirántást. Ha ez megvan, akkor a közösülő mozgások eleinte három sekély és egy mélyebb lökés legyen, és ha már érzi, hogy közel a magömlés, azonnal álljon le, és félig húzza ki a hímvesszőt a hüvelyből – csak a makk maradjon benne. Az izgalmi állapot csillapodása után folytathatók a lökések. A mozdulatlanság fél perce alatt a merevedés nem szűnik meg. Aki képes ezt a technikát kigyakorolni, elérheti, hogy 5-10 másodperces leállásokkal akár fél órával hosszabbítson a szexen.

A szorítás technikája

A merevedés megszokottnál is hosszabb fenntartása az elszorításos technikával elérhető. Finom, lassú ingerléssel el kell jutni odáig, hogy a férfi azt érezze, egy-két percen belül bekövetkezhet az élvezés. Az érzést már öt-hat másodperccel korábban is érzi a férfi, így az ingerlést ebben a pillanatban abba kell hagyni. A makk alatti terület szorításával, közvetlenül a makk alatt két-három ujjal el kell szorítani a hímvesszőt, még hozzá három-négy másodpercig kell a szorítást tartani, majd elengedni. Legalább fél perc szükséges, azután az ingerlést tovább lehet folytatni. Ha hetente többször gyakorolják ezt a módszert párban, akkor elérhető, hogy legalább 10-15 percig ne is közeledjen a magömlés. A behatolást érdemes félretenni a gyakorláshoz.

A nyomás technikája

Amikor a férfi érzi, hogy közeledik a magömlés, a bal kezével le kell nyúlnia a farok tövéhez, a herezacskó és az ánusz közé, és a mutató és középső ujjával 3-4 másodpercig nyomja le ezt a területet erősen. Közben vegyen egy mély levegőt, és állítsa meg a közösülő mozgást. Ezt elvileg a partner szinte észre sem veszi bizonyos testhelyzetekben, így akár egyéjszakázáskor is nyugodtan bevethető a magömlés visszatartásához.

A magömlés megtartásával elérhető, hogy minden figyelmünkkel a szeretkezés minden más pillanatára összpontosítsunk: élvezzük egymás érintését, tekintetét. Az orgazmus nem központi jelentőségű a szexualitásban, sőt, ha azt vesszük, annak bekövetkezésével máris vége a szexnek. És ki ne akarná megkapni a kívánt mennyiségű és minőségű testi gyöngédséget?

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.