Élet-Stílus

A tantrának csak egy kisebb része a szex

Az ősi mendemondák szerint a tantra nem más, mint eszköz ahhoz, hogy megőrizzük az örök fiatalságot. Az utca embere szerint pedig nem más, mint valamiféle különleges szexuális technika, amivel a gyönyör még intenzívebben élhető meg.

Valójában egyiket sem jelenti a tantra, legalábbis a kriya tantra, amit én próbáltam, és a tantrarandi, amin többször is voltam, egyiket sem prezentálta. Helyettük valami egész mást kap az ember, például megtapasztalja, milyen nehéz is egy idegen vagy akár a saját partnerünk szemébe nézni legalább 5-10 percig anélkül, hogy bármelyikünk is a másikhoz érne. Hogy mennyire fontos is, hogyan bánunk a testünkkel, milyen távol állunk a másiktól, vagy hogy mekkora terpeszbe tesszük a lábunkat a tekintet-játék közben. Hirtelen minden mozdulat olyan üzeneteket hordoz, amit a hétköznapokban maximum csak a rossz oldalról tapasztaltunk meg a 4-es 6-oson, csúcsidőben, egymást lökdösve.

Kobralégzés? Hagyjál már!

A tantráról a neten nem sok infót találni, akit tényleg érdekel, olyan oldalakba fut, ahol írnak Babajiról (az Istenükről), meg a kozmikus térről, isteni megnyilvánulásokról meg kobralégzésről, és akkor be is zárja az ablakokat, köszöni szépen. Pedig ezek hiteles információk, amikből pont annyit fogad be az ember, amennyit szeretne.

Van lehetőség Magyarországon is arra, hogy a tantrát és a tantrikus szerelmeskedés mikéntjét megtanuljuk,

de ehhez előbb meg kell tanulni alapvető légzéstechnikákat, meg kell ismerni a saját testünket, és leginkább, szembe kell néznünk saját magunkkal, mert a tantra pontosan ezt képes adni. És ebben nem különbözik más jógáktól, vagy sportoktól, hiszen az ember hol máshol tanulja meg, mekkora küzdőszellemmel bír, hogy képes-e uralkodni önmagán, milyen félelmei vannak, mint valamilyen sportban, mozgásformában.

Összekeverik a szexszel

A tantra a saját tapasztalatom szerint nem más, mint dinamikus jóga, intimtornával, ami elképesztően intenzív, pedig kívülről nézve annyit látni, hogy törökülésben ülünk órákig. Az állógyakorlatok pedig hasonlítanak a twerkelés alapjaira, csak sokkal nehezebb annál. A tantra hatására ott fáj, ahol az ember tényleg soha, de soha nem hitte volna, hogy valaha fájni fog. Három órányi kriya tantra péntek este annyira kimerítő, hogy eleinte 12 órányi alvást is igényel a szervezet. Aztán az ember átlendül ezen a szakaszon, és épp ellenkező hatást érhet el ezzel a mozgásformával: akár reggel 6-ig is bír bulizni, kávé és alkohol nélkül. A többi mellékhatásról nem is beszélve, a szex tényleg jobb lehet az intimtornának és a légzéstechnikának köszönhetően, de csak mert a koncentrálás könnyebben megy, és a szapora szívverést, légszomjat a légzéstechnikákkal befolyásolni lehet.

“Tantrázáskor jóga jellegű testerősítő és nyújtó gyakorlatokat, testtartásokat, légzőgyakorlatokat, vizualizációs és meditációs technikákat ismétlünk rendszeresen, mantrákkal rezegtetjük át a testünket, és a légzésen keresztül megtapasztaljuk. Majd megtanuljuk kontrollálni testünk energiáit és belső elválasztású hormonrendszerünket. Ha szex közben, az orgazmus előtt meg tudjuk tartani a tudatosságunk, és az orgazmus energiáját, minőségét is a saját fejlődésünk érdekébe tudjuk állítani – transzformálni és emelni -, akkor az élet többi területén is meg tudjuk őrizni a tudatosságot, a kontrollt életünk és közérzetünk felett” – adta válaszul arra a kérdésre Papp János kriya tantra oktató, hogy mi köze a tantrának a szexhez. A szakember szerint tantrázni annyit jelent, hogy önmagunk egy magasabb minőségének elérésén dolgozunk az élet minden területén. És ebbe beletartozik a szexualitás is.

Három okot látok, ami miatt a legtöbb ember keveri a tantrát a szexszel. Az egyik, hogy amikor a nyugati mentalitású embernek próbálják elmagyarázni a Samadhi állapotát, ami egyszerre egy mély meditatív és kirobbanó extázisokkal járó állapot, akkor a legtöbbször azt mondják, hogy olyan, mint az orgazmus, csak ezerszer erősebb és tovább tart.

A nyugati embernek a meditációhoz általában nem sok köze van, az orgazmust – jobb esetben – saját tapasztalatból ismeri, és rögzül az agyban, hogy tantra -> orgazmus = szex.

A másik, hogy a tantrának nagyjából csak tíz százaléka a szakrális szeretkezés, azaz a maithuna szertartás. De ahhoz elengedhetetlen a maradék kilencven százalék ismerete és készségszintű használata. A harmadik ok, hogy az előző évtized végén beindult egy folyamat a hazai ‘spiri’ életben, hogy bármi, aminek egy csepp köze is van a szexualitáshoz, az ‘tantrának’ van márkázva” – mondta a 24.hu-nak Papp János.

A férfiaknál a magömlés kontrollálásáról is szól a tantra

A rendszeres tantrázástól az érzékelés változik meg, teljesen más minőségű lesz, mint volt. A szakember szerint emiatt lehet az, hogy aki megéli a tantrikus szerelmeskedéssel járó orgazmus élményét, a szél leheletét és a nap sugarait is képes lehet izgatónak érezni. Ezzel együtt azt is állítja, hogy bizonyos szexuális gondokra is megoldás: a férfiaknál a magömlés kontrollálásáról is szól a tantra, így aki korai magömlése miatt nem tudja addig élvezni a szexet, ameddig vágyik rá, megoldást találhat.

Férfiaknál a merevedés intenzitása és hossza, és a nemiszerv/farok átmérője erősödhet meg, nőknél pedig például a mellbőség nagyságával lehet minimálisan játszani le és fel. A hüvely izomzata is egy komoly edzésen megy keresztül.

Az igazi eredmények inkább lelki síkon jelentkeznek első lépésként és adott esetben ezek vetülete jelenik meg testi síkon is. Az önismeret hatására nő az önbizalom, a kezdeményező készség és a tudatalattiból felhozott sérülések, gátló tényezők felszínre hozásával és azok felülírásával jön létre a minőségibb élet. Az ágyban is. A tantra a lélekkel és a tudattal dolgozik, a testen és a testiségen keresztül.”

Egy biztos, aki elkezdi a tantrát, az tegyen le róla, hogy valaha is olyan lesz az élete, mint azelőtt. Annyira fontossá tud válni, hogy tényleg lesz a tantra előtti élet és a tantra utáni élet, bár nincs két egyforma tantrika (emberek, akik tantráznak, és akiket már beavattak a titokban tartott, többszintű kobralégzésbe), aki pont ugyanannyit használna fel a megtapasztaltakból. Az alapokban mindenki egyetért: tisztelni kell a másikban a férfit/nőt, és a lehető legteljesebb szeretettel kell hozzáállni a másikhoz, mert soha nem lehet tudni, milyen hiányosságunkra vagy jó tulajdonságaikra lesz hatással az életünkben a kapcsolatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik