Élet-Stílus

92 éves nagymamáját kérte fel koszorúslánynak a menyasszony

Amikor a kanadai Amanda Scott az esküvőjét tervezgette tavaly, csak egyetlen gondolat nem hagyta nyugodni: legeslegjobb barátként még nem kapott senki szerepet a menyegzőn. Ekkor, mint valami villámcsapás ugrott be neki: a nagymamáját kell felkérnie koszorúslánynak.

Valójában ő a legjobb barátom. Nagyon közel állunk egymáshoz. Az összes családi eseményre együtt megyünk, elkísérem az orvoshoz, együtt táncolunk. Rengeteget beszélek vele telefonon. Ezért a nap végére meg is kérdeztem magamtól: miért ne őt kérjem fel?

Amanda nagyiját, Mary-t teljesen felvillanyozta, hogy őt is bevonják az előkészületekbe, és mikor a koszorúslányi feladatok következtek, nagy lendülettel vetette bele magát a teendőkbe.

Nagyon meg voltam vele elégedve. A ruháját maga készítette el és adott pár régi cuccot a fátylamhoz

– mesélte a nő.

A 92 éves Mary a Today-nek elárulta, hogy életében már háromszor is volt koszorúslány, de még évtizedekkel ezelőtt. Igazi megtiszteltetésnek vette, hogy az ő korában még felkérték erre a szerepre.

A nagyi és a többi koszorúslány farmert viseltek cowboy-csizmával az esküvőn, amelyet az ifjú pár ontariói otthonának hátsó kertjében tartottak.

Bár a Today által megkérdezett esküvőszervező szerint a nagymamák felkérése koszorúslánynak nem vált még trenddé, az remekül látszik, hogy a

mai párok szeretnek elszakadni a merev tradícióktól.

Például nem ritka, hogy háziállatukat vonják be a ceremóniába – mondta a szakértő.

Amanda úgy látja, nagymamájának nagyon sokat jelentett ez a szerep.

Nem is kívánhattam volna többet az esküvőm napján, mint hogy őt boldognak lássam

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik