Élet-Stílus

Megfejtették, hogy néznek ki a tökéletesen szexi női ajkak

A szépség teljesen szubjektív, mindenkinek más jön be, de az esztétikának vannak törvényszerűségei. Ezekbe ásták bele magukat kutatók, hogy kiderítsék mik a tökéletesen szexis női ajkak legfőbb jellemzői.

A kutatás szerint a fehér nők esetében az a száj a legvonzóbb, amelynek alsó ajka kétszer vastagabb a felsőnél. A kutatók felhívták a figyelmet, hogy a jelenlegi plasztikai sebészeti trendek pont nem ehhez az arányhoz illeszkednek.

„Bizonyos páciensek olyan ajkakat kérnek maguknak, amit én csak túltöltöttnek és aránytalannak tudok nevezni” – mondta Dr. Brian Wong, a tanulmány társszerzője és a Californiai Egyetem arcplasztikával foglalkozó központjának igazgatója.

Megfejtették, hogy néznek ki a tökéletesen szexi női ajkak 1
Miranda Kerr (fotó: Europress)

A fókuszcsoportos kutatás során kiderült, hogy az alanyok a természetesebb ajkakat találták vonzóbbnak. „Sajnos van néhány celeb, akik próbálnak egy olyan trendet beindítani, ami ellentmond ennek” – tette hozzá Wong.

A tanulmány kedvéért 18-25 éves nők fényképéből úgynevezett szintetikus morf képeket készítettek, azaz a különböző arcok átlagát vették és így hoztak létre egy nem létező arcot. Ezután az így teremtett női arcokon az ajkak méretét és helyzetét módosítgatták, a fókuszcsoport pedig megmondta, melyik változatot találja a leginkább vonzónak.

Alessandra Ambrosio (fotó: Europress)

Az alanyoknak azok az ajkak tetszettek a legjobban, amelyek nagyjából másfélszer akkorák voltak, mint a nők eredeti szája, és az arc alsó harmadának körülbelül 10 %-át tették ki, miközben a mágikus 1:2-es arányt is produkálták. Natalie Popenko, a tanulmány másik szerzője elmondta, hogy például két modell Miranda Kerr és Alessandra Ambrosio ajkai pontosan ilyenek.

A Plasztikai Sebészek Amerikai Társasága szerint az ajaknövelés a második legnépszerűbb arcplasztikai beavatkozás, amelyből 2015-ben több mint 27.000-et végeztek el az Egyesült Államokban.

Amit vonzónak találunk, persze mélyen a biológiánkban gyökerezik, mondta Wong. A szimmetrikus test és arc például az egészség és jó genetikai állomány jele. De ne csüggedjenek a hölgyek, ha az ajkuk mégsem felel meg a tökéletes paramétereknek. „Az egész sokkal több, mint a részek összessége, különösen az arcnál. A szépség fakadhat a különleges arcvonásokból is” – helyesel Popenko.

(via Today)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik