Élet-Stílus

Két farkast ölt meg egy lövéssel

Mutatunk egy videót, és kérdezzük: amit látunk, az öncélű "gyilkolás", vagy vadászkaland?

Hosszasan el lehet moralizálni a hobbiból űzött vadászaton, amit egyesek egyszerű gyilkosságként, mások “fejedelmi” sportnak tekintenek. Persze nem kevés romantika van abban, amikor az ember a nyakába veszi az erdőt, keresi, cserkészi a vadat, az utolsó pillanatban még mindig eldöntheti, meghúzza- e a ravaszt vagy sem.

Tény az is, hogy a legtöbb helyen vadászat nélkül egyes populációk annyira elszaporodnának, hogy nemcsak a mezőgazdasági területeken, de a természetben is nagyon komoly károkat okoznának. Sőt, sokszor a vadászatból befolyó pénz a természetvédelem egyik legfőbb bevétele.

Néhány szerencsétlen állat fizeti meg az árát, hogy a többieknek ne essen bántódása, élőhelyük fennmaradjon, az ökoszisztéma sértetlensége biztosítva legyen.

Nem akarunk a fotelből okoskodni, ezt mindenki tegye meg maga. Az alábbi videón látható jelenetre mondhatjuk azt, szép lövés, szerencsés/szerencsétlen véletlen, illetve hogy öncélú ölés. Mindenesetre se romantikát, se kalandot nem látunk benne, emberünk jó sokáig unatkozhatott, mire megjelentek a farkasok a dögre.

10:09-nél mintha megéreznének valamit, majd 10:20-nál eldördül a lövés, 12:36-tól lassítva is láthatjuk. Tényleg nem mindennapi, de lelke rajta…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik