Élet-Stílus

Sérülések nélkül megúszta egy síelő az 50 méteres zuhanást – videó

Az amerikai fiatal későn vette észre, hogy egy sziklafal felé tart, és már nem tudott megállni. A rémisztő zuhanást a sisakjára szerelt kamera örökítette meg.

A 25 éves Devin Stratton teljesen biztos volt benne, hogy meg fog halni, amikor meglátta milyen magas a sziklafal, amin átbukott síelés közben a Utah államban található Wasatch-hegységben. A fiatalember a Washington Postnak elmondta, hogy amikor földet ért, kellett neki néhány másodperc, hogy felfogja: életben maradt.

A zuhanásról készült felvételt látva, nem csoda, hogy így gondolta.


Stratton a Postnak elmondta: nem csak, hogy életben maradt, még egy zúzódás sem volt rajta a majdnem 50 méteres zuhanás után. „Szuperszerencsés vagyok, hogy élek” – tette hozzá a fiatalember. Aki szerint annak köszönheti életét, hogy több mint fél méteres puha hóba esett, és rajta volt hátizsákja, ami tompította a földet érést.

sielo-szakadek01
Devin Stratton, a zuhanás után – a háttérben a sziklafal, amin átbukott.

Stratton a halálközeli élmény ellenére nem hagyta abba a síelést. A Postnak elmondta, hogy az előző héten történ eset óta már háromszor volt síelni, de mostantól sokkal óvatosabb lesz. „Ha nem ismerem a terepet, lassan fogok menni, amíg igazán meg nem ismerem” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik