Kedden délelőtt kezdődött a Bocuse d’Or szakácsverseny döntője, ami másról sem szól, mint a bresse-i csirkéről. Ez persze csak félig igaz, elvégre két fogás kerül a zsűri elé, de a vegán menü mellett ő a sztár. Látszik is,
Hogy mi ez?
Egészen kevés köze van a bolti csirkéhez. Aki már kóstolta, tudja, hogy nem is hasonlít a megszokott csirkeízre. Vagy a bolti nem hasonlít az igazira, nézőpont kérdése. Mindenesetre a bresse-i csirke egy francia különlegesség. Az állatok boldogan élnek a szabadban életük végéig, meghatározott étrenden tartják őket, mégsem ehetnek akármit.
Ennél franciásabbat nehéz elképzelni, még a színek is passzolnak a zászlóhoz, kékes láb, fehér toll, piros taréj. Széll Tamásék tenger gyümölcseit adnak majd köretnek, a teljes menüt a Bocuse d’Or Akadémia honlapján elolvashatja. Azt már tudjuk, hogy a fej, a tollazat és a lábon kívül minden belsőséget felhasználnak.
Ha érdekli a döntő, és van még úgy 4 órája, kövesse élőben a versenyt. A műsorvezetők folyamatosan hergelik a közönséget, itt komoly szurkolás folyik.