Élet-Stílus

A herebotox lesz 2017 legnagyobb férfitrendje

Mivel igencsak látványosak a következményi annak, ha valaki nem tud leállni a ránctalanító arckezelésekkel, vagy ha kókler kezei közé kerül, a botoxról legelőször groteszk, gumiarcú nők és férfiak képei villannak be.

A kreatív plasztikai sebészek azonban felfedeztek egy újabb testtájat, ahol sikerrel alkalmazhatják az idegmérget, ez pedig a herezacskó. A zacsit kisimító és feszesítő kezelést a herezacskó (scrota) és a botox szavak összevonásával Scrotox-nak nevezik, és egyre népszerűbb. Az orvosok szerint ez lesz a 2017-es év egyik legnagyobb trendje.

Dr. John Mesa, New York-i plasztikai sebész 15 férfin végezete el a beavatkozást a tavalyi évben. A lényeg nagyjából ugyanaz mint az arc botoxozásánál: a ráncok eltüntetése és a bőr feszesítése. A herezacskó ráncosodását egyébként a hőmérsékletváltozásokra adott természetes reakciók okozzák: hidegben a szerv összehúzódik, melegben kienged.

Dr. Mesa szerint a botox miatt a herék sokkal kényelmesebben elférnek, ezért nagyobbaknak tűnnek, sok férfi elsősorban emiatt elvégezteti el a beavatkozást. Egy kezelés hatása nagyjából négy hónapig tart ki.

Egy herebotoxoztató férfi az amerikai Cosmopolitannak számolt be a tapasztalatairól. Azt mondja, azért vágott bele a kalandba, mert több helyen is azt olvasta, hogy kisimított herékkel nem csak neki, de a partnerének is sokkal élvezetesebb lesz a szex.

„Az eredményeket nem érzékeltem rögtön, de úgy egy hét után éreztem, hogy a herezacskóm sokkal lazább és nem lóg le annyira mint korábban, a szex pedig valóban nagyszerű volt” – mesélte.

Van azonban buktatója is történetnek, például az, hogy a herezacskó sokkal érzékenyebb terület az arcnál: nem lehet kellemes tűvel szurkáltatni. Dr. Mesa azonban igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a dolog sokkal kevésbé fájdalmas mint amilyennek kinéz. Már csak azért sem, mert érzéstelenítéssel végzik.

Egy kezelés ára egyébként nagyjából annyi, mint egy arcbotxozásé, ami Magyarországon 20 – 40 ezer forint körül mozog. Egy gyors internetes keresés után úgy tűnik, itthon egyetlen orvos sem foglalkozik herebotoxozással. Egy képzett orvos azonban biztosan meg tudja oldani.

Egy hereplasztikáról szóló cikkben nem lehet elmenni a zacsisimítás egyetlen hazai hipsztere, Berki Krisztián mellett, aki már az előtt kivasaltatta a heréit, hogy az menő dologgá vált. Ez úton is szívből gratulálunk, és reméljük, beszámolhatunk majd arról is, ha úgy dönt, kipróbálja az intimbotoxot is.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik