Élet-Stílus

Mágikus uzsonnás tasakokat fest az év apukája

Komoly oka volt, hogy elkezdjen alkotni.

Bár még csak január van, és jelöltünk nem is idén kezdte az ipart, mégis nálunk ő eddig az Év apukája. Annyit tudunk róla, hogy DomZombie felhasználónéven töltötte fel fotóit az Imgurra, DomNX néven alkot, és korábban dolgozott a Disneynek és a Universal Studiosnak. Máris mutatunk egyet a művek közül, hogy lásd, miről van szó.

imgur/DomZombie
imgur/DomZombie

Igen, ez egy uzsonnás zacskó. Carrie Fisher halála után rajzolta a fiának. A kissrác minden áldott nap ehhez hasonló tasakokban viszi az ebédet az iskolába. Az alkotó a képekhez írt szövegben meg is magyarázza ennek okát:

a fiúcska nagyon szégyellős, nehezen barátkozik, ám a fantasztikus uzsonnászacsi-rajzok többnyire beindítják a párbeszédet közte és társai között.

Festékkel, filccel, színes ceruzával rajzolja a képeket, amelyeken leginkább szuperhősök, rajzfilmfigurák, a popkultúra ikonjai szerepelnek – vagy csak olyan kitalált alakok, akik a fia és közte zajló beszélgetések, viccelődések során születnek meg.

imgur/DomZombie
imgur/DomZombie

Néha, amikor az apuka jobban ráér, úgy rajzolja meg a képeket, hogy azok egymás mellé téve egy nagyobb rajzot adjanak ki – mint például az itt látható, három részből álló alkotások:

imgur/DomZombie
imgur/DomZombie

Az apuka eddig közel 400 tasakot rajzolt, többségük – ha épp nem folyt bele ital, vagy nem maszatolta össze étel – meg is maradt; egy Instagram-oldalon meg is csodálhatjuk őket. A kisfiúnak egyre több a barátja, és az apa kicsit azért reméli, hogy ebben szerepe lehet a mesés tasakoknak is.

 

Kiemelt fotó: Facebook/DOMNXart

Ajánlott videó

Olvasói sztorik