Élet-Stílus

Arra ébredt egy német, hogy valaki befalazta a bejárati ajtaját

Amikor reggel el akart menni otthonról, egy téglafallal találta magát szemben.

Nagy meglepetéssel indult az év első munkahete egy német férfi számára, aki azzal szembesült hétfő reggel, hogy az éjszaka alatt egy téglafalat húztak a bejárati ajtaja elé – jelentette a helyi sajtó. Az egyelőre ismeretlen elkövetőknek úgy sikerült végrehajtaniuk a munkát a Mainhausen városában található háznál, hogy senki sem vette észre.

A rendőrség gyanúja szerint többen vehettek részt a téglafal felhúzásában, amivel pár perc alatt végezhettek, de azt nem tudni, hogy pontosan miért is csinálták. Elképzelhető, hogy jó poénnak gondolták, de lehetett bosszú is, vagy bátorságpróba is – mondta el a német sajtónak Ingbert Zacharias rendőrségi szóvivő, akit a berlini fal felépítésére emlékeztette az eset. „A lakók úgy érezhették magukat, mint a berliniek 1961 augusztusában” – jelentette ki Zacharias.

Bár a történet kétségtelenül viccesnek hangzik, az elkövetők a végén nem biztos, hogy sokat nevetnek. A rendőrség ugyanis bűncselekményként kezeli az esetet, miután a falépítés közben ötszáz eurós (150 ezer forint) kár keletkezett az ajtóban, a keretben és a csengőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik