Élet-Stílus

64 évesen szült egy nő, miután meghalt egyetlen gyermeke

Mesterséges megtermékenyítéssel teherbe esett, és egy egészséges fiúgyermeknek adott életet egy 64 éves kínai nő, miután meghalt egyetlen gyermeke – jelentette a South China Morning Post. A 3,7 kilogrammos újszülöttet császármetszéssel segítették világra a Jiliin egyetem Changchun városában található kórházában.

64eves-anyuka01
Az egészséges kisfiú (Fotó:Weibo)

A nő orvosa a helyi sajtónak elmondta: a terhesség nagy veszélyt jelentett az idős nő egészségére, és „nagy lelki és testi nyomás alatt volt a nő és családtagjai is”. Ennek ellenére az anyuka minden egyes felülvizsgálaton végig mosolygott.

64eves-anyuka03
A 64 évesen szülő anyuka, orvosaival (Fotó:Weibo)

A nő és családja nem nyilatkozott a sajtónak. Az esetről szóló beszámolókból az nem derült ki, hogy a nő egyetlen gyermeke mikor és hogyan halt meg.

64eves-anyuka02
A pillanat, amikor először látja gyermekét a 64 éves kismama (Fotó: Weibo)

A Post cikkében emlékeztetett arra, hogy nagyjából egymillió olyan házaspár él Kínában, akiknek meghalt egyetlen gyermekük, akit az egykepolitika engedélyezett számukra. Számukra az állam havi apanázst biztosít, de sokak szerint a kevés arra, hogy gyerekek hiányát, illetve a gyerekektől kapott pénzügyi segítséget pótolják – írta a Post. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik