Belföld

Késő volt kórházba menni, a mentők vezették le a szülést Óbudán

újszülött (kisbaba, csecsemő, újszülött, )
újszülött (kisbaba, csecsemő, újszülött, )

Újabb babát segítettek világra a mentők. Nem sokkal hajnali 3 óra után kapták a riasztást, hogy Óbudán egy  30 év körüli, 40. hétben járó kismamának háromperces fájásai vannak. Amint kiértek, megvizsgálták a nőt, kiderült, már a kitolási szakaszhoz ért a szülés. Azonnal értesítették a mentésirányítást, hogy segítséget kérjenek, ekkor ugyanis már tudták, hogy a baba a helyszínen fog megszületni.

“Milán, a család második gyermeke hamar felsírt, az édesanyát pedig a bajtásak ellátták”

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az újszülött kisfiút a Peter Cherny Alapítvány munkatársai vitték az egyik fővárosi kórházba, egyúttal gratuláltak kollégáiknak, Petykó Kornélnak és Nánay Zsoltnak, és a többi szolgálatot teljesítő mentősnek is, akik segítettek. “Az édesanyának és a babának jó egészséget, a családnak sok boldogságot kívánunk” – írták.

Nyár végén – ugyancsak Budapesten – mentőautóban szült egy kismama, aki a 37 hetes terhes volt. A nőnek kétperces fájásai voltak, és bár elindultak vele a kórházba, a pici “nem várta meg”, hogy beérjenek. Pár perccel később, 3000 grammal megszületett a baba, egy egészséges kislány, Andrea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik