Élet-Stílus

Drogos vezetéssel vádolják, mert kávézott

kave(210x140).jpg (Array)
kave(210x140).jpg (Array)
„Ez aztán igazán nagy ostobaság.” Így jellemezte a kaliforniai hatóságok döntését egy szakértő.

Kábítószer hatása alatt történő járművezetés vádjával indítottak eljárást Kaliforniában egy 36 éves férfi ellen, akinek a szervezetében semmi más szert nem találtak, csak koffeint – jelentette a Guardian. A féfi ügyvédje a lapnak elmondta: még soha nem találkozott ilyen esettel, de még csak nem is hallott hasonlóról, és most azért küzd, hogy a bíróság ejtse az ügyet, és ne kelljen védencének bíróság elé állni a „bekávézva vezetés” miatt.

Joseph Schwabot még tavaly augusztus 5-én állította meg a kaliforniai szeszesital-ellenőrző hatóság egyik ügynöke, amikor a férfi munkából tartott hazafelé. Az ügynök állítása szerint Schwab elé vágott, és szeszélyesen vezetett. Ügyvédje elmondása szerint a helyszíni alkoholszonda 0,00 százalékos alkoholszintet mért, és az őrizetbe vétele után a férfitől vett vérben sem mutattak ki semmilyen kábítószert.

Egy második toxikológiai vizsgálat csak egyedül a koffeint azonosította, a vérében – mondta el az ügyvéd a Guardiannek. Ennek ellenére az ügyészség vádat emelt Schwab ellen bódult állapotban történő autóvezetés vádjával – majdnem egy évvel azután, hogy félre lett állítva. Az érintett megyei ügyészi hivatal annyit közölt a lappal, hogy „további vizsgálatokat végeznek” az üggyel kapcsolatban, valamint azt, hogy a vádemelést nem a szervezetében talált koffein miatt emelték.

Erre az ügyvédje közölte, hogy az ügyészség semmilyen más bizonyítékot nem adott át neki arról, hogy védencének bármilyen más szer is lett volna a szervezetében a koffeinen kívül. Pedig, ha lenne ilyen bizonyítékuk, azt törvényi kötelességük lenne neki bemutatni.

„Ez aztán igazán nagy ostobaság.” Így reagált a Schwab elleni vádemelésre egy toxikológiai szakértő, aki már több mint négy évtizede tanúskodik bíróságok előtt. Jeffrey Zehnder közölte: ennyi erővel őt is letartóztathatnák, a koffein hatása alatti vezetés miatt. A szakértő szerint az ügyészségnek nehéz lenne bizonyítania, hogy a koffein károsan befolyásolta Schwab vezetési képességeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik