Élet-Stílus

A Beatles egy könyv szerint hipnózissal terjesztette a kommunizmust

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 12. 16. 14:21

Sőt, az egész rock'n'roll-láz is egy kommunista világösszeesküvés része volt!
Korábban a témában:

Hajmeresztő összeesküvés-elméletekből ma sincs hiány, de a rock’n’roll és pop megjelenése nyomán a hatvanas-hetvenes években csúcsra járatott keresztény vihart nehéz lenne túlszárnyalni, hiszen tömegek kezdték minden lehetséges fronton támadni az állítólag a Sátán köldökszöszéből teremtett pokoli zenéket, melyeket olyan előadók fémjeleztek, mint Elvis Presley, – az idén irodalmi Nobel-díjat kapott – Bob Dylan, vagy épp a The Beatles.

Előfordultak persze ennél jóval meglepőbb vélemények is – egy fiatal, amerikai pap, David A. Noebel például úgy gondolta, hogy a The Beatles egyenesen

hipnózissal próbálja a világ fiataljait a kommunizmus felé terelni.

A veszélyt akkorának érezte, hogy nem csak a templomi beszédek által, hanem 1961-ben megjelent, tökéletes borítóval nyomott füzetkéjével is megpróbálta felhívni az emberek figyelmét az óriási veszélyre:

 

A következő években számos apró röpiratban és vékonyka könyvben próbált egyre hajmeresztőbb elméleteket gyártani a modern zene hatásai ellen – ezkeet 1974-es művében, a The Marxist Minstrels: A Handbook on Communist Subversion of Music-ban foglalta össze.

51aheed1ftl-_sx331_bo1204203200_

Itt már nem csak a Beatles, hanem a komplett rock’n’roll, pop, és folkszakma (!!) ellen áskálódott, olyan, a modern zenét meghatározó csillagokat is megcélozva, mint Bob Dylan, vagy épp Joan Baez.

Noebel szerint a hallgatók nem csak kommunistákká, hanem laza erkölcsűekké, más rasszba tartozóakkal házasodókká, sőt, akár még melegekké is változhatnak, de a nem kívánt terhességek száma is emiatt emelkedik majd iszonyú magasságokba.

A szerző megpróbálja tudományos módszerekkel indokolni a gondlatait, így pszichológiai és szociológiai kutatásokból von le messzemenő következtetéseket, de bevonja a jó öreg számmisztikát is, ezze végképp hiteltelenné téve az egyesek számára helyenként akár még egész meggyőzőnek is tűnő bizonyítékokat.

Noebel egyébként még ma is él és alkot, a blogja pedig fantasztikus olvasmány. Kedvenc témája a nyugati civilizáció morális és spirituális leépülése, de örömmel nyilatkozik aktuálpolitikáról is, sőt, a Christian Anti-Comunism Crusade alapító-elnökeként továbbra is üldözi a kommunizmust.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.