Élet-Stílus

A Beatles egy könyv szerint hipnózissal terjesztette a kommunizmust

Sőt, az egész rock'n'roll-láz is egy kommunista világösszeesküvés része volt!

Hajmeresztő összeesküvés-elméletekből ma sincs hiány, de a rock’n’roll és pop megjelenése nyomán a hatvanas-hetvenes években csúcsra járatott keresztény vihart nehéz lenne túlszárnyalni, hiszen tömegek kezdték minden lehetséges fronton támadni az állítólag a Sátán köldökszöszéből teremtett pokoli zenéket, melyeket olyan előadók fémjeleztek, mint Elvis Presley, – az idén irodalmi Nobel-díjat kapott – Bob Dylan, vagy épp a The Beatles.

Előfordultak persze ennél jóval meglepőbb vélemények is – egy fiatal, amerikai pap, David A. Noebel például úgy gondolta, hogy a The Beatles egyenesen

hipnózissal próbálja a világ fiataljait a kommunizmus felé terelni.

A veszélyt akkorának érezte, hogy nem csak a templomi beszédek által, hanem 1961-ben megjelent, tökéletes borítóval nyomott füzetkéjével is megpróbálta felhívni az emberek figyelmét az óriási veszélyre:

 noebel_1697870_465_745_int

A következő években számos apró röpiratban és vékonyka könyvben próbált egyre hajmeresztőbb elméleteket gyártani a modern zene hatásai ellen – ezkeet 1974-es művében, a The Marxist Minstrels: A Handbook on Communist Subversion of Music-ban foglalta össze.

51aheed1ftl-_sx331_bo1204203200_

Itt már nem csak a Beatles, hanem a komplett rock’n’roll, pop, és folkszakma (!!) ellen áskálódott, olyan, a modern zenét meghatározó csillagokat is megcélozva, mint Bob Dylan, vagy épp Joan Baez.

Noebel szerint a hallgatók nem csak kommunistákká, hanem laza erkölcsűekké, más rasszba tartozóakkal házasodókká, sőt, akár még melegekké is változhatnak, de a nem kívánt terhességek száma is emiatt emelkedik majd iszonyú magasságokba.

A szerző megpróbálja tudományos módszerekkel indokolni a gondlatait, így pszichológiai és szociológiai kutatásokból von le messzemenő következtetéseket, de bevonja a jó öreg számmisztikát is, ezze végképp hiteltelenné téve az egyesek számára helyenként akár még egész meggyőzőnek is tűnő bizonyítékokat.

Noebel egyébként még ma is él és alkot, a blogja pedig fantasztikus olvasmány. Kedvenc témája a nyugati civilizáció morális és spirituális leépülése, de örömmel nyilatkozik aktuálpolitikáról is, sőt, a Christian Anti-Comunism Crusade alapító-elnökeként továbbra is üldözi a kommunizmust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik