Élet-Stílus

Két év börtön vár a daganatos kutyáját elhanyagoló nőre

A hatalmas, húszkilós tumortól szenvedő kutyust egyszerűen magára hagyta gazdija. Ez Kaliforniában már vádemelést ér.

Több, állatkínzással kapcsolatos vádpontban indítottak eljárást egy kaliforniai nő ellen, amiért magára hagyta húszkilós daganattal élő kutyáját – jelentette a helyi sajtó. Sherri Haughton akár két évre is börtönbe kerülhet, ha január közepén induló bírósági tárgyalásán bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban.

A nő még májusban vitte be a Henry nevű golden retrievert egy állatklinikára Newport Beach városában, azt állítva, hogy az ebet úgy találta a tengerparton. Később azonban kiderült, hogy Haughton nem egy segítőkész ember volt, akinek megesett a szíve egy beteg kóbor kutyán, hanem Henry gazdája volt. És egyszerűen magára hagyta.

henry-goldie05
Henry, a hatalmas tumorral. Fotó:KTLA

Az ebet végül a Newport Beach-i ebrendészeti telepre szállították, ahol végül megkapta azt a kezelést, amire szüksége volt, és eltávolították a testéből az oldalából kidudorodó, húsz kilogrammos rákos daganatot. A műtétet adományokból fizették, és a beavatkozást végző orvosok is alig kértek pénzt az operációért. A kutyus jelenleg egy ideiglenes befogadónál él, a beszámolók szerint boldogan.

A vádemelésről szóló sajtótájékoztatón Jennifer Malone helyettes kerületi ügyész elmondta: ha valaki nem törődik beteg állatával és ezzel az életét veszélyezteti, vagy szükségtelen fájdalmat és szenvedést okoz, akkor vádat lehet emelni ellene. Malone közölte, hogy a gazdinak korábban már egy állatorvos elmondta, hogy Henrynek kezelésre van szüksége.

A ügyész azt nem mondta el, hogy a nő miért nem vitte orvoshoz az ebet, és azt sem közölte, hogy amikor magára hagyta az állatklinikán, akkor miért hazudta azt, hogy nem az ő kutyája. A helyi rendőrség és állatvédelmi szervezetek az esettel kapcsolatban arra kérték a beteg állatok gazdáit, hogy kedvencüket adják át a hatóságoknak, ha nem tudják állni az állatorvosi kezelés költségeit.

Malone a sajtótájékoztatón elmondta: Haughtonnak mindössze 81 dollárba került volna átadnia Henryt az állategészségügyi szolgálatnak, akik kifizették volna a szükséges műtétet. Ehelyett a nő most két évig tartó börtönbüntetéssel néz szembe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik