Élet-Stílus

Szájból-szájba lélegeztetéssel mentette meg egy kutya életét a tűzoltó – videó

Milliók szemében vált hőssé a román férfi.

Szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel élesztett újra egy lakástűzből kimentett kutyát egy tűzoltó a romániai Pitesti városában. A december 9-én történt esetről készült videó futótűzként kezdett el terjedni először Romániában, majd mostanra már az egész világon.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a kutya 51 éves gazdája súlyos sérüléseket szenvedett a tűzben, és gyorsan kórházba is szállították, ahol a legfrissebb hírek szerint kómába esett. De a tűzoltók nem csak vele foglalkoztak, hanem kutyájával is, aki élettelenül terült el a járdán, miután kivitték a kigyulladt épületből.

Az egyik tűzoltó, Costache Mugurel azonnal szívmasszázst kezdett el alkalmazni, majd szájból-szájba lélegeztetéssel igyekezett visszahozni az ebet az életbe, ami végül sikerült is neki. A kutyus magához tért, ami után egy mentős lélegeztető maszkot rakott rá.

A mentésről egy helyi újságíró készített videót, amit Facebook-oldalán osztott meg. A felvételt e cikk írásakor már több mint kétmillióan nézték meg, és a kommentek tanúsága szerint olyan távoli országokban is meghatotta az embereket, mint Dél-Korea.

Mugurel Facebook-oldalát pedig közben elárasztották a hálás emberek gratuláló és dicsérő hozzászólásai, amire a tűzoltó szerényen csak annyit mondott: köszöni, de csak a munkáját végezte. És hozzátette: senkit sem hagyunk hátra.

A tűzoltó később meg is látogatta a kutyust az állatklinikán, ahol füstmérgezéséből gyógyul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik