Nagyvilág

Túlélte egy macska, hogy nyílvesszőt lőttek át a fején

Akila  (macska, nyílvessző, )
Akila  (macska, nyílvessző, )

A hatéves cica életében másodszor kóborolt el gazdija házából, amikor valaki egy íjpuskával rálőtt.

Hatalmas szerencsével élte csak túl a floridai Riverview városában élő Akila a fejét ért lövést. Az állatot kezelő orvos elmondása szerint a nemesi vérvonallal rendelkező ritka szfinxmacska könnyedén halálos sebesülést szenvedett volna, ha egy picit is feljebb tartja a fejét, amikor a lövés érte, mert a fejébe – egészen pontosan a fejbőrébe – fúródott nyílvessző simán átvitte volna a koponyáját – mondta el Akila gazdája a Sky News riporterének.

 Akila a nyílvesszővel a fejében – hatalmas szerencsével élte csak túl a lövést
Fotó: Animal Coalition of Tampa 

Tyra Bulluck elmondása szerint hatéves macskája életében mindössze másodszor kóborolt el otthonról, amikor a lövés érte. A 40 éves nő az NBC Miaminak elmondta: több órán át keresték a környéken az eltűnt Akilát, és végül az egyik szomszéd előkertjében, egy bokor aljában találták meg, a nyílvesszővel a fejében. A cicát azonnal orvoshoz vitték. 

 
Akila a tampai állatklinikán, ahol sikerült kivenni a fejéből a nyílvesszőt
Fotó:Animal Coalition of Tampa 

A majdnem húsz centiméter hosszú nyílvesszőt végül egy majdnem egy órán át tartó műtét alatt vették ki a macska fejéből egy tampai állatklinikán. Karen Hubby, az klinika szóvivője az általa látott egyik legszörnyűbb esetként jellemezte Akila esetét a Sky Newsnak adott nyilatkozatában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lőtte ki a nyílvesszőt a macskára. A helyi rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik