Élet-Stílus

Óriási aranykincset lelt a bútorokban, de megszívta a végén

A francia NAV egyből lecsapott a piszok mázlistára, aki nem csak egy házat örökölt, hanem aranyat.

Minden ember álma vált valóra a franciaországi Normandiában, ahol egy házban, jól elrejtve 100 kilogramm aranyat találtak – írja a Guardian. egy francia férfi örökölte meg a házat egy rokontól, és a bútorok alatt, valamint a fürdőszobában bukkant rá a több ezer aranyérmére és aranyrudakra, amik több millió eurót érnek.

Összesen 100 kilogrammnyi arany tulajdonosa lett a világ legnagyobb mázlistája.

Szám szerint 5000 érmét, két, egyenként 12 kilós rudat és még 37 darab 1 kilós aranytömböt lelt. Ezt már Nicolas Fierfort, a helyi aukciós ház vezetője mondta, aki szerint “extrém jól” volt elrejtve a kincs a bútorokba.

A talált vagyon összértéke, 3,5 millió euró, azaz 1 milliárd 80 millió forint.

Amúgy akkor vették észre a kincseket, amikor az új tulaj mozgatni kezdte a bútorokat. Először csak egy kis fémdobozban talált érméket, majd egy másik dobozban whiskyt, majd jöttek sorban a rejtekhelyek. Úgy tűnik, az aranyat az 1950-60-as években vették. Megtalálták az ingatlanban az eredetiséget igazoló okmányokat is.

Az arany nagy részét már eladták, de a nagy nyertes a francia állam lett. Ugyanis 45 százalékos örökösödési adó is sújthatja a megtalálót, illetve ha kiderül, hogy az előző tulaj nem vallotta be az adóhatóságnak az aranykincset, három évre visszamenőleg meg kell utána fizetni a vonatkozó adókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik