Élet-Stílus

Amerikai elnökválasztás: ezrek szavaztak egy halott majomra

Harambe for president!

Van itt egy jelölt, illetve csak volt, illetve csak lehetett volna, akinek hivatalosan is el kellett volna indulnia az amerikai elnökválasztáson.

Igaz, már nem nyerhetett volna, mert a kampány nagy részében nem volt életben.

És persze azért sem lehetett volna, mert nem ember: Harambe, a cincinnati állatkert 17 éves korában lelőtt ezüsthátú gorillája ez a bizonyos valaki. Ő volt az, akit azért kellett meggyilkolni, mert egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba.

Hogy milyen eredményt ért volna el az elnökválasztáson, azt nem tudjuk (illetve tudjuk, mert nem indulhatott volna, mert – lásd fentebb), de azt tudjuk, hogy így is

érkezett rá tizenegyezer szavazat.

(Más források szerint 15 ezer). Harambéra voksolni nyilván pont olyan protestszavazás, mint péniszt, virágot vagy kétfarkú kutyát rajzolni a szavazólapra, és láthatóan Amerikában is volt erre igény.

Akinek egyik ember jelölt sem volt szimpatikus, szavazott az emberszabásúra.

Most, hogy kiderült, milyen sokan voksoltak egy halott majomra, egyesek fel vannak háborodva, mondván, ezek a szavazatok megmenthették volna az Egyesült Államokat egy másik állattól (természetesen országos szinten ez nem igaz). Mások pedig azért haragudtak meg a Harambe-szavazókra, mert ezek az emberek nem vették komolyan a választásokat.

Íme néhány zseniális tweet a témában:

„Azok, akik Harambéra szavaztak, nagyon buták… 1999-ben született… Ahhoz, hogy elnök lehess, minimum 35 évesnek kell lenned… Ébresztő, Amerika!”

Az amerikaiak fele nem ment el szavazni. Még Harambéra sem.”

„15.000 kibaszott felnőtt felemelte a seggét, felöltözött, odautazott a szavazóhelyiséghez, kivárta, hogy sorra kerüljön, és leszavazott a kibaszott Harambéra.”

„Te jó ég! 1933: King Kongot lelövik, hogy megmentsenek egy nőt. 1933: Adolf Hitlert megválasztják. 2016: Harambét lelövik, hogy megmentsenek egy gyereket. 2016: Donald Trumpot megválasztják.”

FRISSÍTÉS: Egyes vélekedések szerint a 11 (vagy 15) ezres adat légből kapott. Ennek ellenére a közösségi oldalakra posztolt fotók arról tanúskodnak, hogy bizony nem kevesen voltak, akik a népszerű halott majomra szavaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik