Élet-Stílus

Kalifornia legalább a pornót megmentette

Nem csak az Egyesült Államok következő elnökéről szavaztak kedden az amerikaiak. Ahogy korábban írtuk, a szenátus, és képviselőház összetételéről is döntöttek, voltak helyi választások, valamit népszavazások. A kaliforniaiak például arról dönthettek, hogy legyen-e kötelező óvszert használni a pornószínészeknek, az iparág fellegvárának számító államban.

Nos, a felnőttfilmesek, és elkötelezett rajongóik fellélegezhetnek, ha szoros eredménnyel is – 54-46 arányban – győztek azok, akik hagyományos, gumimentes erotikát akarnak a képernyőikre. Ha nem ők győznek, bűncselekménynek számított volna óvszer nélkül pornózni.

Maguk az érintettek, vagyis a színészek elutasítók voltak. Általában olyasmiket nyilatkoztak, hogy felnőtt emberek, joguk van azt tenni a testükkel, amit csak akarnak, majd ők eldöntik, hogy mikor akarnak gumit használni és mikor nem.

Bár a törvényalkotók szerint az új szabályozásra szükség lett volna, mert az utóbbi időben több pornószínészt is AIDS-el diagnosztizáltak, az egészségügyi szakértők sem értettek velük egyet. Ők úgy gondolják a jelenleg működő, Performer Availability Scheduling Services nevű rendszer tökéletesen működik. Ez egy az iparágban használt, belső adatbázis, amelyikben regisztrálják a színészek orvosi tesztjeit, így a rendezők és a producerek csak olyanokat választanak ki a forgatásokra, akiket frissen szűrtek szexuális úton terjedő betegségekre, és az eredményeik negatívak lettek.

A törvényt támogató egyik civil szervezet, az Aids Healthcare Foundation elnöke, Michael Weinstein szerint, a pornófogyasztók miatt is fontos lett volna, hogy átmenjen a törvény. „Rengeteg fiatal az összes szexről szóló információját ezektől a filmektől kapja, és azt tanulják meg, hogy csak óvszermentes szex lehet jó igazán” – nyilatkozta.

Amellett, hogy kötelező óvszeres pornót elutasította, Kalifornia legalizálta a marihuánát. A népszavazás értelmében, minden 21 évesnél idősebb állampolgár birtokolhat, szállíthat, és vásárolhat, maximum 28.5 grammnyi füvet, rekreációs célokból.

Ám ez sem volt elég ahhoz, hogy elnyomja a Donald Trump győzelme miatti dühöt a demokrata fellegvárnak számító állam polgáraiban. Helyi idő szerint már kora hajnalban sokan vonultak az utcákra, hogy a megválasztott új elnök ellen tüntessenek. Utakat zártak le, akadályozzák a forgalmat, és volt, ahol tüzet is gyújtottak.

(via Daily Mail, USA Today)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik