Élet-Stílus

NASA: Nem az a kérdés, hogy becsapódik-e, hanem hogy mikor

A NASA nemrég lefuttatott egy szimulációt annak kapcsán, hogy mi történne, ha egy óriási aszteroida a földnek csapódna. A kutatásért felelős vezető szakember, Charles Boden arra a kérdésre, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha az érintett terület környékén tartózkodunk, azt felelte, hogy

imádkozni a legérdemesebb.

Boden továbbá elmondta, hogy nem az a kérdés, hogy a jövőben megtörténik-e a becsapódás, hanem hogy pontosan mikor és hol fog bekövetkezni. Statisztikailag szinte képtelenség, hogy ne érje a földet előbb vagy utóbb valamilyen csapás, a bolygónk története során többször is történt hasonló eset.

NASA: Nem az a kérdés, hogy becsapódik-e, hanem hogy mikor 1
Aszteroida

A szakember elmondta, hogy egy 100 és 250 méter közötti átmérőjű kisbolygó becsapódása már egészen biztosan 100%-os pusztulási arányt hozna. A NASA Washingtoni igazgatósági tagaja, Thomas Zurbuchen hozzátette, hogy jelenleg ez nem egy olyan kérdés, amellyel az űrkutatási hivatalnak aktuálisan foglalkoznia kellene, de ellentétben más alkalmakkal, jelenleg megvan a lehetőségünk rá, hogy valamelyest felkészüljünk egy esetleges becsapódásra.

Az említett szimulációt október 25-én futtatták le a californiai El Segundóban, ahol azt vizsgálták, hogy a hatóságok milyen gyorsan reagálnának egy esetleges aszteroida-helyzetre.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik