Élet-Stílus

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 09. 26. 15:03

A gyermekvállalás nem könnyű sport – tudták ezt már szüleink és nagyszüleink korában is. Így születtek meg a mai szemmel teljesen érthetetlen eszközök, vagy gépek amelyek a nehézségek csökkentését tűzték ki célul. A Vintage Everyday összegyűjtötte a legmeredekebb darabokat.

A nagyvárosokban egyre nagyobb problémát jelent a népsűrűség, így a gyereket egészen nyugodtan kirakhatnánk az ablakkeretre rögzített alvódobozba, hiszen addig sem a lakásban foglal helyet.

Az óraművel működtetett önringató bölcső

Az éjszakai vonatutakon nélkülözhetetlenné válhat a babapolc, amiből nem hallatszik ki a sírása, így nem ébreszti fel a többi utast.

A Lindbergh-bébi elrablása után, a harmincas évek derekán sorra jelentek meg a gyermekek elrablását megnehezítő megoldások, így például ez a gép, ami a gyerek felemelésekor hangos csengetésbe kezdett, jó eséllyel felébresztve a közelben tartózkodó, vagy alvó szülőket.

A gyereksétáltató, amivel az épp járni tanuló kisgyerekkel szinkronban léphetünk, sőt, egy hámmal meg is óvhatjuk a fájdalmas hasraeséstől

A biztonság a fürdővízben üldögélve is fontos, így 1939-ben megjelent a képen látható biztonsági öv, ami vigyázott a gyerekre abban a fél percben, míg a Für Elise-t játszó kapucsengő miatt kiszaladtunk a fürdőszobából

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passenger train to Mombasa on 14.08.2017 near Nairobi - Kenia. | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.