Élet-Stílus

Minden lehetséges, csak merni kell nagyot álmodni!

Tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnál nincs fontosabb, de hisszük, hogy időről-időre bele kell férnie egy kis gyorskajának is az ember életébe. Sokszor fordul elő azonban, hogy amikor engedünk a csábításnak, egyszerűen képtelenek vagyunk eldönteni, mivel is essünk bűnbe.

A fúziós gasztronómia boszorkánykonyhájában születtek már megoldások a problémára, mint például a giroszos pizza, de az ausztrál Mark Murray találmánya, a Hamdog egészen más szintet képvisel.

A Hamdog nem más, mint egy hamburgerbe olvasztott hotdog. A feltaláló szerint a fogyasztója úgy érzi, mintha az ízek hatalmas bulit tartanának a szájában.

Murray egy éve lépett nyilvánosság elé a találmányával, de mint annyi korszakos zsenit a maguk idejében, őt sem értették meg bírálói. A férfi egy Shark Tank nevű tévé-showban mutatta be a Hamogot. A műsor lényege, hogy önjelölt feltalálóknak kell meggyőzniük egy befektetőkből álló zsűrit, hogy szálljanak be ötletük megvalósításának finanszírozásába. Amikor Murray bemutatta a virslivel és húspogácsával, ketchuppal, mustárral, majonézzel, hagymával, salátával, savanyú uborkával és sajttal töltött, különleges péksüteményt, mindenki kinevette.

Az ételművész azonban nem adta fel: nemrég vásárokon, és fesztiválokon kezdte el árulni a Hamdogot, nyugat-ausztráliai lakóhelye környékén. Azt mondja, a siker egyelőre elsöprő, sokan kifejezetten azért mennek el egy-egy rendezvényre, hogy kipróbálhassák a Hamdogot. A gyártás egyelőre nehézkes, különösen zsemlébe oltott kiflik (zsemfli? kifle?) előállítása nyűgös, mert kézzel készülnek, még nem sikerült megoldani a gépesítést.

Mark Murray még mindig egy bátor befektetőre vár, akinek a segítségével beindítaná a Hamdog franchise-rendszerű forgalmazását, hogy a gyorskaják királya világszerte elterjedhessen. Mi nagyon drukkolunk neki!

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik