Élet-Stílus

Megölte anyját egy 16 éves lány, mert netfüggőséget gyógyító táborba küldte

A kínai kamasz lány hónapokig volt a katonai kiképzést utánzó táborban, ahol rendszeresen megverték.

A Shandong tartományban élő lány előző hét pénteken gyilkolta meg édesanyját, a kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint azért, mert dühös volt rá, amiért a kemény módszereket alkalmazó táborba küldte. A lány elmondása szerint négy hónapig volt a gyerekek internetfüggőségét kezelő táborban, ahol rendszeresen megverték és rosszul bántak vele.

A helyi sajtóban megjelent hírek azt nem említették, hogy a lány hogyan ölte meg édesanyját, csak az időpontot közölték, valamint azt, hogy másnap feladta magát a rendőrségen. Az apáról nem esik szó a beszámolókban.

Kínában évek óta egyre nagyobb gondot okoz a gyerekek beteges internetfüggősége. Az NLC cikke szerint nagyjából 24 millió gyereket tartanak számon netfüggőként Kínában, ahol sok szülő a szigorú, kritikusai szerint egyenesen kínzásnak beillő módszerekkel dolgozó táborokba küldi gyermekét, hogy kigyógyítsák a függőségből.

A katonai kiképzőtáborokat utánzó intézmények nagyjából félmillió forintnak megfelelő összeget kérnek el egy hónapi kezelésért, és a gyerekek általában legalább három hónapig élnek a táborokban – írta az NLC. Ilyen táborokból már nagyjából háromszáz van az országban.

A gyilkossági eset kapcsán a kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a lányt kezelő tábor azt állítja, hogy 1996-os megnyitása óta már több mint hétezer gyereket gyógyított ki a netfüggőségből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik