Élet-Stílus a világ egy fura hely

Egy japán völgy felett szobor állít emléket a világ legbátrabb vizelőinek

A hosszú időn át a bátorság legfontosabb fokmérőjének számító tevékenységre ma egy kisfiú bronzból készült alakja emlékeztet.

A kanyargó folyó által körülölelt festői Ija-völgy Japán egyik legvadregényesebb területe, a nem ritkán százötven-kétszáz méteres mélység fölé magasodó szirteken álldogálva pedig gyönyörű kilátás tárul az ember szeme elé.

A legfenségesebb látványt azonban a Nana Magari (Hét kanyar) nevet kapott szikladarabról élvezhetjük, melyen csak egyetlen rossz lépést téve máris kétszáz méteren át tapasztalhatnánk meg az egy szempillantásra jó eséllyel felszabadító, de nyilván szomorú véget érő zuhanást.

7849268902_8d7a723122_h

Az elmúlt évszázadokban a környéken a hely a férfiasság legfőbb próbájának helyszíneként is működött, hiszen a fiatal fiúk onnan levizelve bizonyították be, hogy igenis van bennük egy jókora adag bátorság, és egyáltalán nem félnek a haláltól.

A szirt szélén ma egy vizelő kisfiú bronzszobra áll, emlékeztetve az erre járókat a szokásra, melyet ma jó eséllyel már senki sem folytat.

6551495827_0ab4f4bc3e_o

Minden évben turisták tömegei keresik fel a helyet, hogy lefényképezzék a gyönyörű környezetbe illesztett szobrot, aminél bizarrabbat a semmi közepén tényleg lehetetlen lenne elképzelni. A világ számos pontján állnak egyébként vizelő kisfiúkat ábrázoló szobrok – ezek közül a legismertebb egyértelműen a Brüsszel egyik jelképének számító Manneken Pis, de Ázsia, így Japán is tucatnyi hasonlót vonultat fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik