Élet-Stílus

Soha nem volt még melegebb augusztusban, mint idén

Helló, globális felmelegedés!

A NASA Earth Observatory nemrég kiadott elemzésében az elmúlt 136 évben sosem volt melegebb az augusztus, mint idén, sőt, az adatok szerint ugyanez igaz az elmúlt tizenegy hónapra is, így elmondhatjuk, hogy 2015 októbere óta egyre gyorsabban sülünk meg a Földnek nevezett óriási palacsintasütőben élve.

tempanoms_gis_august2016

A 2016. augusztusi adatok átlaga 0,16 fokkal volt magasabb, mint az addigi legmelegebb 2014-es évben. Ez elsőre nem tűnik soknak, de az eltérés az 1951-1980 közti átlaghoz mérve már 0,98 °C, ami bizony több, mint meglepő.

Soha nem volt még melegebb augusztusban, mint idén 2

A világszerte több, mint 6300 adatszolgáltatótól, így a különböző országok meteorológiai állomásaitól, tengeren úszó mérőbójáktól, vagy épp antarktiszi kutatóállomásokról érkező havi adatok értelemszerűen csak igen apró mértékben térnek el az előző éviektől, így első látásra tényleg csak alig ltáható különbségekről – néhány század fokokról – beszélhetünk, egy néhány évtizedes adattal, vagy több évet felölelő átlaggal összehasonlítva azonban máris látványossá válik az eltérés.

Az adatokat 1880 óta mérik, hiszen korábban nem állt még rendelkezésre az egész világot behálózó mérőrendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik