Élet-Stílus a világ egy fura hely

Ősszel jön a vöröshagyma, amit szeletelve végre nem kezdünk majd el sírni

Szeret Ön hagymaszeletelés közben diszkréten könnyezni, vagy három másodpercenként orrot fújni? Nem hinnénk. Szerencsére itt a megmentő új faj, nyilván a japánok laboratóriumaiból!

Jó hírünk van: minden jel arra mutat, hogy a japán House Foods Group munkatársai sem igazán vannak oda a hagymaszeleteléssel járó borzalmakért, melyért a hagyma aminosavjaival reakcióba lépő könnyelválasztást serkentő enzim felelős. A cég tudósai 2002-ben tették közzé első elméletüket az enzimek hatásának elnyomásáról, mely az ízélményt egyáltalán nem változtatta meg. A problémán azóta is dolgoztak, az áttörést pedig végül az elmúlt évben el is érték, noha a tudományos világ ezt nem annyira érezte át, hiszen a kutatót az anti-Nobelnek tartott igNobel-díjat vehették át érte.

Az azóta folytatott kísérletek további sikereket hoztak, sőt, a cég néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy ősztől már egy egész sor japán boltban kapható lesz a fura módon Smile Ball-nak (Mosolygolyó) elnevezett új hagymafaj.

Ez is megoldás!

Egyes tokiói boltokba már az idén szállítottak öt tonnát, hogy a vásárlói visszajelzések alapján eldöntsék, megéri-e tovább foglalkozni a problémával. A tesztek sikerrel zárultak, annak ellenére, hogy a vevők az átlagos japán ár kétszereséért, közel ezer forintért (!) juthattak hozzá két darabhoz.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.