Élet-Stílus

Tonhaldobáló-, UFO-, és kutyahús parádé is pályázhat a világ legbizarrabb fesztiválja címre

Fesztiválokat általában nem a hely szépsége miatt látogatunk, inkább a hangulatukért. Úgy érzed, hogy a VOLT, a Sound vagy a Sziget nem elég különleges már neked? Összeszedtük azokat a fesztiválokat, amelyek garantáltan bizarr élményt nyújtanak.

Új-Mexikó – Roswell UFO fesztivál

Ha bírod az UFO-kultúrát, akkor mindenképpen el kell látogatnod az amerikai Új-Mexikóba, ahol minden évben megrendezik a világ egyik legbizarrabb fesztiválját, ahol az földönkívüli-megszállottak hódolhatnak szenvedélyüknek. A fesztiválon – nem meglepő módon – mindenki szeret valamilyen idegen lénynek öltözni.

És hogy honnan ez a nagy ufo-őrület?

1947 nyarán egy titokzatos repülő tárgy zuhant le a rosewelli katonai reptér mellett. Az előzetes jelentések visszavonása után a kormányszervek kijelentették, hogy nem egy csészealj, hanem egy meteorológiai ballon ért földet. Persze a fesztivál hívei nem igazán hiszik ezt el…

ufofest

Jülin – Kutyahús fesztivál

A világ egyik leginkább vitatott fesztiválja a Kínában minden évben megrendezett kutyahús fesztivál. A helyiek a tradíciójukat féltik, míg az állatvédők a kutyákat. Egy-egy fesztivál során akár 10 ezer kutyát is lemészárolnak. Az esemény gyakran torkollik dulakodásba a helyiek és az állatvédők között. A fesztiválról bővebben itt írtunk.

Tonhaldobáló-, UFO-, és kutyahús parádé is pályázhat a világ legbizarrabb fesztiválja címre 2
Fotó: AFP

Nevada – Burning Man fesztivál

Évente egyszer, tízezrek látogatnak el a Black Rock sivatagban megrendezett Burning Man fesztiválra. A fesztivál sajátossága, hogy az esemény végén egy hatalmas emberalakú bábút égetnek el, nem kis látványosságot nyújtva ezzel a résztvevőknek. A metropolisz hangulatú fesztiválon a közösségi élmény, az önkifejezés és az önbizalom a központi téma.

Burning_Man_Swar_33x16_1600

Boom – Tomorrowland

Ha úgy érzed, hogy a Balaton Sound már nem elégíti ki az electro iránti rajongásodat, mindenképpen látogass el a belgiumi Tomorrowlandre. A fesztivál minden évben elhozza Európába a legnagyobb előadókat, az igazi különlegessége pedig abban rejlik, hogy hatalmas összegeket költenek el a vizuális effektekre, valamint a díszletre, a résztvevők pedig úgy érezhetik magukat, mintha egy másik világba kerültek volna. Klausztrofóbiásoknak nem ajánljuk!

Boryeong – Iszapfesztivál

Azt gondoltad, hogy a Hegyalja volt a legpiszkosabb fesztivál a világon? Mert nem jártál még a dél-koreai iszapfesztiválon, ahol kis szerencsével részese lehetsz az össznépi sárcsatának is. Kissé ironikus módon az itt fellelhető iszap kozmetikai alapanyagként is szolgál.

Tokió – VR-pornófesztivál

Talán meglepő, de óriási siker lett a virtuális pornófesztivál Japánban. A VR-szemüvegek megjelenése után számítani lehetett arra, hogy a játékok mellett egyéb területen is hasznosítani lehet őket, azonban erre talán még a fejlesztők sem gondoltak. A fesztivál – bár új jelenség – mégis hatalmas tömegeket vonz, ezért a szervezők augusztusra újabb rendezvényt terveznek.

Castrillo de Murcia – Baby Jumping fesztivál

Ezen a fesztiválon a babák feje fölött ugráló férfiak azt a célt hivatottak szolgálni, hogy kiűzzék a gyermekekből az eredendő bűnt. Hozzá nem értőknek balesetveszélyesnek tűnhet, azonban állítólag még egyetlen csöppségnek sem esett baja a rendezvény során.

Port Lincoln – Tunarama fesztivál

Annak, aki imád horgászni, de nem szereti a halat, remek lehetőséget kínál ez a fesztivál arra, hogy felhasználja a kifogott zsákmányt. Az ausztrálok minden évben összegyűlnek és megméretettnek tonhal dobálásban. A szervezők a helyi halászatra igyekeznek ezzel a rendhagyó módszerrel felhívni a figyelmet. Az “eszközöket”, azaz a halakat tombolán kisorsolják.

Manganeses de la Polvorosa Kecskedobáló fesztivál

A kutyahúsfesztivál mellett egy másik kegyetlen hagyomány a kecskedobálás fesztiválja. A hagyomány szerint a kecskét helyi fiatalok csoportja ledobja a templom tornyából, a lent álló tömeg pedig egy vászonanyaggal kapja el. Mivel ez szinte sosem sikerült, – az állatvédők tiltakozása nyomán – 2002-ben betiltották a rendezvényt. A kecskedobálás annyira brutális, hogy a videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik