Élet-Stílus

Tonhaldobáló-, UFO-, és kutyahús parádé is pályázhat a világ legbizarrabb fesztiválja címre

24.hu
24.hu

2016. 07. 05. 15:58

Fesztiválokat általában nem a hely szépsége miatt látogatunk, inkább a hangulatukért. Úgy érzed, hogy a VOLT, a Sound vagy a Sziget nem elég különleges már neked? Összeszedtük azokat a fesztiválokat, amelyek garantáltan bizarr élményt nyújtanak.

Új-Mexikó – Roswell UFO fesztivál

Ha bírod az UFO-kultúrát, akkor mindenképpen el kell látogatnod az amerikai Új-Mexikóba, ahol minden évben megrendezik a világ egyik legbizarrabb fesztiválját, ahol az földönkívüli-megszállottak hódolhatnak szenvedélyüknek. A fesztiválon – nem meglepő módon – mindenki szeret valamilyen idegen lénynek öltözni.

És hogy honnan ez a nagy ufo-őrület?

1947 nyarán egy titokzatos repülő tárgy zuhant le a rosewelli katonai reptér mellett. Az előzetes jelentések visszavonása után a kormányszervek kijelentették, hogy nem egy csészealj, hanem egy meteorológiai ballon ért földet. Persze a fesztivál hívei nem igazán hiszik ezt el…

Jülin – Kutyahús fesztivál

A világ egyik leginkább vitatott fesztiválja a Kínában minden évben megrendezett kutyahús fesztivál. A helyiek a tradíciójukat féltik, míg az állatvédők a kutyákat. Egy-egy fesztivál során akár 10 ezer kutyát is lemészárolnak. Az esemény gyakran torkollik dulakodásba a helyiek és az állatvédők között. A fesztiválról bővebben itt írtunk.

This photo taken on May 9, 2016 shows people eating dog meat at a restaurant in Yulin, in China's southern Guangxi region.
International groups and celebrities, backed by millions of foreign petitioners, have rallied against an annual dog meat festival in the Chinese city of Yulin: but the protests may have backfired, residents say, spurring more people to eat man's best friend. / AFP PHOTO / GREG BAKER / TO GO WITH AFP STORY CHINA-ANIMAL-DOG-FOOD, FOCUS BY BENJAMIN CARLSON
Fotó: AFP

Nevada – Burning Man fesztivál

Évente egyszer, tízezrek látogatnak el a Black Rock sivatagban megrendezett Burning Man fesztiválra. A fesztivál sajátossága, hogy az esemény végén egy hatalmas emberalakú bábút égetnek el, nem kis látványosságot nyújtva ezzel a résztvevőknek. A metropolisz hangulatú fesztiválon a közösségi élmény, az önkifejezés és az önbizalom a központi téma.

Boom – Tomorrowland

Ha úgy érzed, hogy a Balaton Sound már nem elégíti ki az electro iránti rajongásodat, mindenképpen látogass el a belgiumi Tomorrowlandre. A fesztivál minden évben elhozza Európába a legnagyobb előadókat, az igazi különlegessége pedig abban rejlik, hogy hatalmas összegeket költenek el a vizuális effektekre, valamint a díszletre, a résztvevők pedig úgy érezhetik magukat, mintha egy másik világba kerültek volna. Klausztrofóbiásoknak nem ajánljuk!

Boryeong – Iszapfesztivál

Azt gondoltad, hogy a Hegyalja volt a legpiszkosabb fesztivál a világon? Mert nem jártál még a dél-koreai iszapfesztiválon, ahol kis szerencsével részese lehetsz az össznépi sárcsatának is. Kissé ironikus módon az itt fellelhető iszap kozmetikai alapanyagként is szolgál.

Tokió – VR-pornófesztivál

Talán meglepő, de óriási siker lett a virtuális pornófesztivál Japánban. A VR-szemüvegek megjelenése után számítani lehetett arra, hogy a játékok mellett egyéb területen is hasznosítani lehet őket, azonban erre talán még a fejlesztők sem gondoltak. A fesztivál – bár új jelenség – mégis hatalmas tömegeket vonz, ezért a szervezők augusztusra újabb rendezvényt terveznek.

Castrillo de Murcia – Baby Jumping fesztivál

Ezen a fesztiválon a babák feje fölött ugráló férfiak azt a célt hivatottak szolgálni, hogy kiűzzék a gyermekekből az eredendő bűnt. Hozzá nem értőknek balesetveszélyesnek tűnhet, azonban állítólag még egyetlen csöppségnek sem esett baja a rendezvény során.

Port Lincoln – Tunarama fesztivál

Annak, aki imád horgászni, de nem szereti a halat, remek lehetőséget kínál ez a fesztivál arra, hogy felhasználja a kifogott zsákmányt. Az ausztrálok minden évben összegyűlnek és megméretettnek tonhal dobálásban. A szervezők a helyi halászatra igyekeznek ezzel a rendhagyó módszerrel felhívni a figyelmet. Az “eszközöket”, azaz a halakat tombolán kisorsolják.

Manganeses de la Polvorosa Kecskedobáló fesztivál

A kutyahúsfesztivál mellett egy másik kegyetlen hagyomány a kecskedobálás fesztiválja. A hagyomány szerint a kecskét helyi fiatalok csoportja ledobja a templom tornyából, a lent álló tömeg pedig egy vászonanyaggal kapja el. Mivel ez szinte sosem sikerült, – az állatvédők tiltakozása nyomán – 2002-ben betiltották a rendezvényt. A kecskedobálás annyira brutális, hogy a videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.