Külföld
This photo taken on May 9, 2016 shows people eating dog meat at a restaurant in Yulin, in China's southern Guangxi region.
International groups and celebrities, backed by millions of foreign petitioners, have rallied against an annual dog meat festival in the Chinese city of Yulin: but the protests may have backfired, residents say, spurring more people to eat man's best friend. / AFP PHOTO / GREG BAKER / TO GO WITH AFP STORY CHINA-ANIMAL-DOG-FOOD, FOCUS BY BENJAMIN CARLSON

Megkezdődött a kínai kutyahús-fesztivál, macskák is vannak az étlapon

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 06. 21. 09:29

Sokszor a rendőrök szedik szét a helyieket és az állatvédőket.
Korábban a témában:

A tiltakozások ellenére megkezdődött az idei kutyahús-fesztivál a dél-kínai Jülinben. Több tucatnyi vendéglőben szolgálják fel a lemészárolt kutyák húsát, amely azon túl, hogy a kegyetlenség szimbólumává vált, komoly egészségügyi kérdéseket is felvet a higiéniai hiányosságok miatt.

Az aktivisták sok állatot úgy próbáltak megmenteni, hogy megvásárolták, mielőtt a mészárszékre kerültek volna. A helyi lakosok viszont tiltakoznak, szerintük kívülállók akarják lerombolni a helyi tradíciót. Ugyanakkor a helyi önkormányzat próbál elhatárolódni a fesztiváltól, amelyen az önkormányzati dolgozóknak tilos részt venniük, és az engedélyek megvonásával a méretét is igyekeznek korlátozni. A vendéglőket arra kényszerítették, hogy falaikon belül tartsák meg a fesztivált, idén nem lehet látni szabadtéri kutyahús-fogyasztást.

Az esemény alatt mintegy tízezer kutyát ölnek meg. Egy helyi lakos arra panaszkodott, hogy az állatvédők teljesen lerombolják a kutyahús-fesztivál „jó hangulatát”. Az ellenzők viszont azzal érvelnek, hogy ez a rendezvény semmiféle kulturális értéket nem képvisel. Sokszor a rendőröknek kellett beavatkozniuk a vitákba, mielőtt tettlegességig fajultak volna.

A fesztivál nemcsak az állatokkal szembeni kegyetlenség kérdését veti fel, hanem egészségügyi veszélyeket is rejt magában. Olyan betegségek terjedhetnek a kutyahús miatt, mint a férgesség, veszettség és a kolera.

Feltehetően a legtöbb kutya, amelyet Jülinben levágnak, lopott házikedvenc, vagy az utcákról összeszedett kóbor kutya, amelyeket ketrecekbe zsúfolnak és több ezer kilométeren át utaztatnak, gyakran élelem és víz nélkül. A fesztiválon macskákat is felszolgálnak, amelyek hasonló bánásmódnak vannak kitéve. (AJC)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.