Élet-Stílus

Függőség, buddhizmus és a fülakupunktúra

A függőség egyre gyakoribb jelenség jelen társadalmunkban. Számos formát képes ölteni, számos dologgal, viselkedéssel kapcsolatban alakulhat ki káros szenvedély. Ilyen lehet a cigaretta, az alkohol, a drog, de lehet például az evés, a szex, a számítógép is, vagy beszélhetünk akár kapcsolat-függőségről is. Jelen világunkban igen sok külső körülmény támogatja az emberek függővé válását, a döntés azonban mindig a mi kezünkben van.

A leszokáshoz van, akinek elegendő az elhatározás, de van, hogy segítségre, támogatásra szorulunk, hogy meg tudjunk szabadulni függőségeinktől. Azoktól a függőségektől, amelyek akadályoznak minket, amelyek rontják az életminőségünket, és amelyek akár a környezetünkre és a körülöttünk élőkre is rossz hatással lehetnek.

 

Milyen segítség létezik a leszokáshoz?

A függőségről leszokni, a szenvedély rabságából kivezető utat megtalálni többféleképpen lehet. Minden ember máshogyan működik, más a viszonyulása a függőségéhez és más a szenvedélyét konkrétan kiváltó ok is. A különböző módszerek, különböző embereknek segítenek. Vannak azonban közös pontok, ilyenek például a szerfüggők esetében a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kivezetése, a szervezet egészséges méregtelenítő folyamatainak beindítása, de ide tartozik az idegrendszer működésének kiegyensúlyozása is.

Ilyen a hazánkban is elérhető, a komplementer medicinák közé sorolt természetgyógyászati eljárás, a fülakupunktúrás addiktológia is.

 

Mi az a fülakupunktúrás addiktológia?

A keleti gyógyászatból ismert akupunktúrás kezelések lágyabb formája a fülön keresztül történő kezelés. A fülünkön megtalálható a testünk teljes térképe, így az ott található pontok stimulálásával feloldhatóvá válnak a szervezet különböző pontjain kialakuló blokkok, illetve intenzívebb működésre ösztönözhetőek szerveink és az egész szervezetünk.

A különböző állapotokra, más és más pontok, illetve azok különféle kombinációjú stimulálása hozhat megoldást. Ezek közül az egyik legintenzívebb pontkombináció a NADA (National Acupuncture Detofixication Association, Nemzeti Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület) által megalkotott protokoll, amely a függőségeket, szenvedélybetegségeket hivatott segíteni.

A függőség állapotát – legyen az bármilyen jellegű – a keleti gyógyászatban az Üres Tűz állapotának nevezik, amikor a szervezetben lévő energiák oly módon vesztik el egyensúlyi állapotukat, hogy egy hiányállapot lép fel. Ez a hiányállapot az, amit az addiktussal élő ember tényleges belső hiányérzésként él meg, és amely hiány kitöltésére válaszul alakul ki a később károssá váló megszokás, függőség.

 

Mit kell tenni még a fülakupunktúrán kívül?

Először is egy nagy adag elhatározásra van szükség! Arra, hogy szeretne megszabadulni a függőségétől. A fülakupunktúrás kezelés nem igényel beszélgetést, sokkal fontosabb az ellazult, relaxált állapot elérése. Természetesen azért a legtöbb helyen lehetőség nyílik a beszélgetésre is, ahol számos egyéb, személyre szabott ötlet, tipp, esetleg gyakorlat kerülhet elő, amelyek szintén segítik, támogatják a leszokás folyamatát, és további újabb és újabb rejtett erőtartalékokat képesek mozgósítani, hogy sikerrel lehessen felvenni a küzdelmet a rossz megszokásokkal.

A függőségről, a fülakupunktúrás addiktológiáról, valamint a függőség buddhizmus által megalkotott magyarázatáról, okairól és megoldási lehetőségeiről, a buddhista kozmológiában megtalálható éhes szellemek világáról tart előadást Rába Géza természetgyógyász (fülakupunktúrás addiktológus és bioenergetikus), buddhista tanító az Evernessen Fesztiválon.

 

Bővebben a témáról: www.termeszetgyogyasz.help

Bővebben az Everness Fesztiválról: www.everness.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik