Élet-Stílus

Férfiak nélkül nem lesznek nők és családok

Az önfejlesztés fontos mind a férfiak, mind a nők életében. A közösségi élmény, a tudatosság és a feltöltődés jegyében zajló Everness fesztivál is nagy hangsúlyt fektet erre, mely rendezvényen a Férfiak Klubja a fejlődéshez elengedhetetlen férfiértékek visszaállítására, megőrzésére és örökítésére, illetve a férfi és nő közötti új, erősebb szövetség kialakítására fogja felhívni a figyelmet.

Általánosan csökkent a motiváció, a felelősségvállalás, a tartás és cselekvőképesség. Gyermekien követelőző, értékek nélküli társadalom van kialakulóban, mely veszélyezteti a családok amúgy is kétséges jövőjét, erre az egyre gyakoribb válások mutatnak rá. Ez utóbbi miatt, valamint a túlmunka következtében a férfiak hiányoznak a családokból, a gyermekek így férfiminta nélkül nőnek fel, mindezt tetézi, hogy a pedagóguspályát is egyre több férfi hagyja el.

Úgy véljük, a férfiértékek visszaállításával, megőrzésével és örökítésével ezek a társadalmi problémák kezelhetőek. A Férfiak Klubja ezt tűzte ki célul, arra ösztönözve az erősebbik nem képviselőit, hogy először önmagukban érjenek el pozitív változást, majd a környezetükben és társadalmi szinten is! Ehhez a mozgalomhoz közel 130 ezer férfitag és női szimpatizáns, támogató csatlakozott eddig, és a folyamat még nem ért véget.

A férfiértékeket gyakorlatban kell megmutatni, képviselni, örökíteni. Ezt ma csakis tudatosan lehet elérni: fel kell állni a tévé elől, el kell hagyni a fotelt! De nem csak a gyermekeket kell erre ösztönözni! Apai példamutatással érdekesebb, magasabb rendű élményt nyújtó programot kell szervezni, több mozgással, teremtő és élménydús munkavégzéssel. Ez sok energiát igényel, de higgyük el, többet hoz vissza.

A Férfiak Klubjának Apa-Fia Körei is pont e célból szerveződnek határokon innen és túl. Határozottan úgy gondoljuk, cselekvő férfiközösség kell ahhoz, hogy a fiúk idővel férfivá érjenek. Ezen fejlődési út során nagyon fontos a férfiminta, -példa, amely értékeken alapul és a tettekben mutatkozik meg leginkább.

De mi a helyzet a már felnőtt férfiakkal? Nekik is, mint a régi bölcs vezéreknek, szükségük van a belső útra. Önfejlődésünket szolgálva a Kohó nevű férfirendezvényünk mellett Kitörés néven külön tréninget fejlesztettünk ki, egyfajta intelligens Harcosok Klubját, mert a férfiaknak férfias belső út kell sok mozgással, tettekkel teli formában. 21 napos kihívásainkkal értékeink belső megerősítését célozzuk. Most éppen az őszinteség van fókuszban!

Ma semmi nem kényszerít a cselekvésre, a belső erőnk megedzésére, a tartásra, a felelősségvállalásra. Csakis tudatosan megszervezett, kialakított úton tudjuk ezt megszerezni, fenntartani, biztos alapot szolgálva ezáltal életünknek, családunknak férfiágon a feleségeink oldalán. Ehhez elköteleződés és fegyelmezettség kell, különösen férfirészről, mert a munkahelyi túlmunkán kívül az értelmetlen sodródás ma sokkal jellemzőbb az erősebbik nemre.

A nők jóval több erőt, energiát fordítanak a saját útjuk megtalálására, a szellemi és lelki, de akár a testi karbantartásukra is. Az Everness fesztivál egy olyan rendezvény, amelyen az erre fokuszáló, tudatos emberek gyűlnek össze. Itt mutatjuk be Bedő Imre alapító könyvét. Címe Férfienergia és világújdonságként tárja fel az életünket jelentő ősi valóságot. A Férfiak Klubja a fesztiválon továbbá a nőkkel való kommunikáció miatt lesz jelen, ugyanis fontos a hölgyekkel is beszélni a férfi ügyekről, bevonni a gyengébbik nem tagjait a közös jövőnk újrateremtésébe, melynek hasznát együtt fogja élvezni férfi és nő szövetségben, illetve a család és a társadalom. Másrészt természetesen – mint motivációs mozgalom – férfitársainkat is motiváljuk saját maguk, életük, környezetük tudatos kormányzására, az ehhez szükséges uralt erő megszerzésére.

 

Bővebben az Everness Fesztiválról: www.everness.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik