Élet-Stílus

Majdnem halálra vertek egy partra sodródott teknőst, hogy szelfizhessenek vele

A szomorú eset Libanonban történt, az egyik legnépszerűbb strandszakaszon. Az emberiség nem először reagál ilyen módon hirtelen felbukkanó tengeri élőlényre, korábban egy már halott kis delfinnel fotózkodott le egy egész partszakasznyi ember, de volt olyan ázsiai állatkert is, ahol az egyik látogató halálra szelfizte a park páváját.

Most ismét majdnem tragédiába torkollott egy szelfimerénylet, ezúttal azonban sikerült megmenteni a szerencsétlenül járt tengeri teknőst. A beszámolók szerint a szerencsétlen hüllőt többen körbevették, ütötték, verték, rugdosták, mindezt videóra vették, majd szelfiztek a teknőssel.

A helyszínre kiérkező állatvédők megállapították, hogy a teknős komoly sérüléseket szenvedett, az egész testét borító sebek közül a fején lévő volt a legsúlyosabb. A hüllőnek betörték a koponyáját, emiatt rengeteg víz került az orrmelléküregébe. A további röntgenvizsgálatok során nem találtak belsősérüléseket.

A gondozók elmondták, hogy a teknős a körülményekhez képest jól van, hajlandó enni, ha etetik, ám vadászni és mozogni még nem képes, így még nem lehet visszaengedni a természetbe. Elképzelhető, hogy az állatot átszállítják Görögországba, ahol sokkal jobb feltételek mellett gyógyulhat tovább – árulta el a mentést bonyolító szervezet vezetője, Jason Mier.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik