Élet-Stílus

Már halott lehetett a delfinbébi, mikor szelfizni kezdtek vele

Megszólalt a férfi, aki a nagy port kavart képeket töltötte a Facebookra.

Az argentin származású Hernan Coria állítja, nem a szerencsétlenül járt delfinborjú volt az egyetlen elhullott állat, amit akkor délután partra mosott a víz. Elmondta, aznap a víz szokatlanul meleg volt, még a strandolók sem szívesen pancsoltak benne, igaz, ők főleg a felszínen lebegő állattetemek miatt kerülték a vizet, nem a hőmérséklete miatt. A Telefe Noticias című argentin lapnak beszélt arról is, hogy szerinte a borjú már akkor halott volt, mikor partra sodorta a víz.

Kép forrása: Facebook / Hernan Coria
Kép forrása: Facebook / Hernan Coria

A férfi által elmondottakat látszik igazolni az a videó is, amit a Guardian című brit lap tett közzé ma, és amin jól látszik, hogy a borjú már akkor is mozdulatlan, mikor a tömeg körbeveszi és simogatni kezdi. Coria szerint az amúgy is legyengült állat szervezete a parton alig néhány perc alatt túlhevülhetett és elpusztulhatott – jóval azelőtt, hogy az emberek körberajzották volna, hogy szelfiket készítsenek vele.

A Guardian cikke szerint a videón jól hallani, ahogy az érkező emberek közül többen azt kérik a delfint megtaláló férfitől, hogy vigye őt vissza a vízbe, de olyan is van, aki azt mondja: „szerencsétlen apróság, ne érjetek hozzá.” A delfinborjúról és az őt körbeálló szelfiző turistákról készült fotó a napokban került fel a Facebook közösségi oldalára, és azóta vírusszerűen terjed.

Az állatvédők szerint a tragikus eset arra hívja fel a figyelmet, hogy a partra vetődött állatokat – legyenek bármilyen cukik is – azonnal vissza kell juttatni természetes élőhelyükbe, a vízbe.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik