Élet-Stílus a világ egy fura hely

Unja a vöröset, távol tartja magát a fehértől, és elég volt már a rozéból is? Igyon kék bort!

Nyugodjon meg, nem tinta van benne, bár minden bizonnyal ettől is hamar be lehet majd tintázni. :(

Egy apró, mindössze hat emberből álló spanyol cég, a Gik most végre elintézte, hogy az évszázadok alatt unalmas borostyánsárgává, blőd vörössé, urizáló lazacszínűvé, vagy álszofisztikált gránátvörössé vált alkoholos szőlőlevek ezentúl nem csak ízükben, hanem megjelenésükben is rendkívüliek legyenek.

12711045_1035177999853936_2514474725635671761_o

A társalapító Aritz Lopez nyilván nem osztotta meg a pontos, két év alatt kifejlesztett eljárást, mely során

KÉK BOR

készíthető, de annyi egészen biztos, hogy a több La Rioja-i (Spanyolország) szőlőhegyről gyűjtött szőlőket a héjukban található antocianin pigmenttel, valamint a kékfestéshez használt festő csüllengben található indigó segítségével festették kékre, sőt, a borhoz egy kalóriamentes édesítőt is adtak a népszerűbb íz elérése érdekében.

13112946_1089110014460734_5318768175253819858_o

“Próbálja meg elfelejteni mindazt, amit a borról tud. Hagyja figyelmen kívül az összes előítéletet és a borpiac szabályait, és ne jusson eszébe, amit azon a múlt heti borkóstolón a sommelier mondott.”

13323549_1110565548981847_6845208577193768936_o

A 11,5 százalékos alkoholtartalmú, rendhagyó színű bor tíz euró (= 3100 Ft) körüli áron már kapható Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban, így nem kizárt, hogy hamarosan egy-egy hazai, ínyenc vendégkörrel rendelkező üzlet polcain is feltűnik.

13112975_1089752894396446_1553449856917147019_o

Már csak az a kérdés, hogy az ital rövid időre a fogakat is kékre festi-e? Imádnánk!

Fotók és információk: TIME, EaterGIK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik