Egy apró, mindössze hat emberből álló spanyol cég, a Gik most végre elintézte, hogy az évszázadok alatt unalmas borostyánsárgává, blőd vörössé, urizáló lazacszínűvé, vagy álszofisztikált gránátvörössé vált alkoholos szőlőlevek ezentúl nem csak ízükben, hanem megjelenésükben is rendkívüliek legyenek.
A társalapító Aritz Lopez nyilván nem osztotta meg a pontos, két év alatt kifejlesztett eljárást, mely során
készíthető, de annyi egészen biztos, hogy a több La Rioja-i (Spanyolország) szőlőhegyről gyűjtött szőlőket a héjukban található antocianin pigmenttel, valamint a kékfestéshez használt festő csüllengben található indigó segítségével festették kékre, sőt, a borhoz egy kalóriamentes édesítőt is adtak a népszerűbb íz elérése érdekében.
A 11,5 százalékos alkoholtartalmú, rendhagyó színű bor tíz euró (= 3100 Ft) körüli áron már kapható Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban, így nem kizárt, hogy hamarosan egy-egy hazai, ínyenc vendégkörrel rendelkező üzlet polcain is feltűnik.
Már csak az a kérdés, hogy az ital rövid időre a fogakat is kékre festi-e? Imádnánk!