Élet-Stílus

Kamu női profilokkal vette hülyére a férfiakat egy német társkereső

Összesen több mint egymillió eurós kárt okozhatott férfi felhasználóinak a Lovoo nevű flörtportál – írta meg a Spiegel a Welt am Sonntagra hivatkozva. Jelenleg 14 vádlottat gyanúsítanak csalással. A metódus nagyon egyszerű volt: 477 női álprofilt töltöttek fel a rendszerbe, azonban ha a férfiak kapcsolatba akartak lépni az “álomnőkkel”, bizonyos extra szolgáltatásokra kellett előfizetniük.

A profilok annyira jól sikerültek, hogy 2013 júniusa és 2014 júliusa között összesen 1,1 millió euró értékben áldoztak az átvert férfiak a kapcsolatfelvételre. Múlt szerdán közel 200 rendőr tartott házkutatást a vállalkozás berlini, drezdai és nürnbergi irodáiban, két vezető pedig már előzetes letartóztatásban van. A Lovoo a jelenleg is folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott bővebb felvilágosítást.

A c’t nevű szaklap már tavaly decemberben arról írt, hogy a Lovoo-n gyaníthatóan sok a hamis női profil. A lap egy 50 gigabájtos adatcsomagot is kiszivátrogtatott a hamis profilokról, ennek eredetiségét azonban a Lovoo akkor a Spiegel Online-nak írt válaszában kétségbevonta.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik