Élet-Stílus

Újra hódít a professzionális vaginamasszázs

Emlékeznek a Hisztéria című, 2011-es filmre? A valós eseményeken alapuló történet a vibrátor feltalálásról szól. A viktoriánus Angliában játszódik, amikor a tehetősebb nők rendszeresen jártak el a háziorvosukhoz, hogy megmasszíroztassák vaginájukat, megelőzve a hisztéria nevű pszichés betegség kialakulását. Egy fiatal doktor, Mortimer Granville azonban, az 1880-as években feltalált egy szerkezetet, amivel ezt a fajta masszázst a hölgyek otthon, maguknak is elvégezhetik.

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube

Azóta eltelt majdnem másfél század, és a profik által végzett vaginamasszázs kezd visszaszökni a hétköznapokba. A hozzáértők szerint azonban a gyakorlat a mai formájában már, egyáltalán nem az orgazmushoz segítő szexuális szolgáltatás.

Komplex kezelés

Az Egyesült Államokból terjedő trendet már nem is vaginamasszázsnak hívják, hanem jóni-, vagy tantrikus masszázsnak. A Women’s Health magazin olvasóit egy profi masszőz, Isis Phoenix avatta be a részletekbe.

Egy kezelés nagyjából 300 dollárba (kb. 85 ezer forintba) kerül, ezért olajos lazító-, és gyógynövényes gőzkezelés jár, na és persze a feszültség kimasszírozása a vaginából. A profi szerint, egyáltalán nem az orgazmus van a fókuszban, inkább egy rituáléról van szó, ami megtisztítja a vagina energiáit, vagy terápiáról, aminek segítségével a nők megismerhetik saját szexuális énjüket. A masszázst legtöbbször olyan nők veszik igénybe, akik teljesen új oldalairól szeretnék megismerni a saját vaginájukat, és szexualitásukat – mesélte Isis.

Ráhangolódás

A kezelés úgy kezdődik, mint egy jógaóra: Isis először légzőgyakorlatokat végeztet a kliensével, esetleg megtornáztatja kicsit egy fitnesszlabdán, hogy serkentse a véráramlást, majd a tökéletes relaxáció kedvéért jöhet a vagina gyógynövénygőzös kezelése. Ezután a kliens fölfekszik a masszázsasztalra, Isis pedig különböző olajokkal átmasszírozza a testét, különös tekintettel az erogén zónákra, például a mellekre. Ha ez is megvan, kezdődhet maga a „ceremónia”.

Pillangórituálé

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Maga a vaginamasszázs pillangópózban történik, vagyis a kliens ül, majd a térdeit leszorítva, a lábait addig húzza az öle felé, amíg össze tudja fordítani a talpait. Isis vele szemben ülve, kesztyűs kézzel, óvatosan, kívülről, a szeméremajkakon kezdi a masszírozást, s ha kell, figyelmezteti kliensét a helyes légzésre, és ő maga is figyel, hogy a megfelelő hatást váltja-e ki a vendégből. Igény esetén a masszőz behatol ujjaival a vaginába, kitapogatja a feszült pontokat, és arra kéri a klienst, hogy húzza össze, majd ernyessze el hüvelyizmait ott, ahol az ujjbegyeket érzi.

Sok nő él át orgazmust a kezelés során, de Isis szerint egyáltalán nem ez a lényeg. A masszázs szerinte sokkal inkább szól arról, hogy a kliens, addig ismeretlen szemszögből fedezze fel a saját testét. „A masszázs legnagyobb haszna, hogy klienseim bölcsebbé válnak, megtanulják, hogy mi okoz nekik örömet, és remélhetőleg a tudásukat később továbbfejlesztik. Minél többet tud meg valaki önmagáról, annál magabiztosabbá válik, és annál boldogabb lesz a szexuális élete” – mondta a vaginamasszőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik