Élet-Stílus

Egy vacsora erejéig több tucat Michelin-csillag került egy budapesti étterembe

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna erről, de még most is nehezen hisszük el.

A Széll Tamás győzelmével zárult európai Bocuse d’Or díszvacsoráján, a frissen Michelin-csillagot kapott Costes Downtown-ban a verseny eddigi győztesei mellett az idei résztvevők, valamint a zsűri is részt vett, így a hely a világ gasztroéletének epicentrumává vált, hiszen olyan, a kulináris élvezetek rajongóinak beszédes nevek ültek egymástól néhány méterre, mint Serge Vieira, Rasmus Kofoed, Régis Marcon, Patrik Jaros, Léa Linster, Jonas Lundgren, Philip Tessier vagy Gert Jan Raven.

unnamed-1

Ez körülbelül olyan erős dömpinget jelent, mintha Bono, Kanye West, Mick Jagger, Madonna, Rihanna, Paul McCartney és még egy sor hasonló kaliberű sztár érkezne meg ugyanarra a klubba.

unnamed-2

A vacsora menüjét közösen állították össze és készítették el a két Costes étterem Michelin-csillagos séfjei, így Palágyi Eszter, Tiago Sabarigo és Miguel Vieira nem csak tanúi lehettek az estének, hanem ünnepelt főszereplőkké is váltak.  A desszertek elkészítéséből a két étterem cukrászai is kivették a részüket. Nekik szintén volt okuk örömre, ugyanis Mártha Róbert, a Ráday utcai Costes főcukrásza és partnere nyerte – a vacsorát megelőző napon zajló – hazai cukrászversenyt, míg a Downtown főcukrásza Maczák Anna ugyanebben versenyben a harmadik helyet szerezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik