Élet-Stílus

“Levél a jövőbeni férjemnek” – megható sorok egy fiatal lánytól

A Huffington Post újságírója meghatóan őszinte sorokat fogalmazott meg egy képzeletbeli férfinak, aki egyszer talán a férje lesz. Alább ezt a levelet közöljök. Érdemes elolvasni.

Kedves Jövőbeni Férjem,

egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy létezel, de szeretném azt hinni, hogy igen. Nem értem miért, de mostanában sokat jársz a fejemben.

Nem az érdekel, hogy mennyire leszel jóképű, és magas, és milyen autót vezetsz majd – ezek az apró részletek teljesen mellékesek. Szeretnék viszont leírni neked néhány dolgot, amikről szeretném ha tudnál.Fontos, hogy tudd, boldog vagyok így 26 évesen, egy pici garzonban, egy szobatársal, még annak ellenére is, hogy jóval többször eszem gyorséttermi kaját vacsorára, mint ahányszor bevallom. Imádom a munkámat, bírom az őrült barátaimat és a családomat, és nagyon szeretek minőségi időt egyedül tölteni.

Akarom, hogy tudd, hogy az életemnek tőled függetlenül és előtted is volt értelme és célja.

Azt akarom, hogy megértsd, nem azért van szükségem rád, hogy teljessé tedd sivár életemet. Túl nagy nyomás lenne ilyen súlyt helyezni valaki vállára. Én már kész vagyok, köszönöm.

Akarom, hogy tudd, nem vagyok trófea, és nem is akarok az lenni senki polcán. Valamiért a férfiak egy része azt gondolja, ez bók a nők számára. Én nem akarok dísztárgy lenni. Szükségem van a mély értelmű, tartalmas beszélgetésekre. A partnered szeretnék lenni, és nem a nyereményed.

Azt akarom, hogy tudd, feminista vagyok, és azt akarom, hogy te is az legyél (igen, jól hallottad). Ez nem azt jelenti, hogy férfiellenes vagyok, vagy többnek képzelem magam nálad. Mindez csupán annyit jelent, hogy hiszem, nőként erőm,és lehetőségem van eldönteni, mihez szeretnék kezdeni a nőiségemmel.

Igen, talán a házasságunk alatt is teljes munkaidős állásban fogok majd dolgozni, de az is lehet, hogy úgy döntök otthon maradok a gyerkekkel. Akárhogy is, dolgozó nő leszek! Remélem, hogy te és én  – függyetlenül a társadalmi elvárásoktól – képesek leszünk kialakítani egy olyan rendszert, ami jó lesz a családunknak.

Akarom hogy tudd, hogy bár a véleményed mindig nagyon értékes lesz számomra, igyekszem nem feladni saját önazonosságomat. Több mint két évtizedig tartott, amíg elértem, hogy konfortosan érezzem magam a bőrömben, és ezzel kapcsolatban soha nem akarok kompromisszumot kötni. Remélem, hogy szeretni fogsz függetlenül attól, hogy éppen hosszú hajam lesz, vagy rövid, és szépnek látsz majd ébredés után, és sminkelve egyaránt. És remélem, hogyha egyszer majd várandós leszek a gyermekünkkel, akkor a testem épp annyira fog tetszeni szülés után, mint azelőtt.

Szeretném, ha tudnád, nem foglalkoztat a gyűrűm mérete, és soha nem fogom kikényszeríteni belőled az eljegyzést. Természetesen én is gondolok ilyesmikre. Meg kell értened, hogy a Facebookon posztolt eljegyzések, és a Pinterestet elárasztó menyasszonyi ruhák, illetve esküvői dekorációk áradata rám is hatással van, de

a nap végén, a szememet lehunyva nem az jár a fejembe, hogy de szeretnék férjhez menni, hanem az, hogy szeretnék örökké házas maradni.

Ha megígéred, hogy a legjobb barátom leszel egy életen át, ígérem, nem nyaggatlak az esküvő őrülettel.

És végül a legfontosabb, amit tudnod kell: feltétel nélkül foglak szeretni. Nem várom el, hogy tökéletes légy, és garantálom, hogy én sem leszek az. Azt azonban elvárom, hogy fogadd el, amilyen vagyok és esküszöm, én is így teszek majd. Soha nem próbállak megváltoztatni, soha nem hagyom, hogy elhanyagoltnak érezd magad, és mindig első számú rajongód leszek.

Üdvözlettel,

Tökéletesen tökéletlen Én

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik