Élet-Stílus

Eddig Erdogan-burgert árult, most már dolgozói testi épségét félti

hamburger (hamburger, )
hamburger (hamburger, )

Egy német város, Cologne egyik éttermében eddig lehetett Erdoganról elnevezett hamburgereket enni. Viszont akármennyire szeretnénk, már nem kóstolhatjuk meg. Az étterem tulajdonosa ugyanis azt mondta, már

nem tudja garantálni az étterem dolgozóinak biztonságát.

Az Erdogan burgerben egy nagy darab kecskesajt volt, utalva természetesen a német humorista, Jan Böhmermann megszólalására, amiben keményen gúnyolta a török miniszterelnököt. A férfi ellen ezután nyilván büntetőeljárást kezdeményezett Törökország, de azóta már visszatért a képernyőre.

Az Urban Burgery tulajdonosa, Jörg Tiemann azt mondta, muszáj volt bezárni a helyet, miután sorozatos fenyegetést kapott Facebook oldalukra, hogy egy bizonyos Smith Wesson – ami egyébként egy fegyvergyártó cég neve – “meglátogatná”.

Múlthét csütörtökön négy sötét ruhás alak állt az étterem ablaka előtt, és húsz percen keresztül nem csináltak mást, csak befelé néztek

– mondta Tiemann.

Az étterem vezetője azonban nem adja fel, jelenti az esetet és szeretné megerősíteni az étterem videós megfigyelő rendszerét. Együttérzését fejezte ki az öt év börtönre ítélt újságírók mellett is.

A demokrácia ellenségei nem némíthatnak el minket

– mondta.

(Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik